![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Wiem, że było setki takich tematów, które przeczytałem i w miarę możliwości stosowałem się do podanych porad, ale niestety ze słabym skutkiem ![]() Dodaj now± reklamę Dostępne s± dwie opcje prezentacji reklamy Reklamy wy¶wietlaj± się losowo. A ten sam tekst na stronie WWW wygląda tak: Dodaj now? reklam? Dost?pne s? dwie opcje prezentacji reklamy Reklamy wy?wietlaj? si? losowo. Kiedy podejrzałem plik: index.php to kodowanie strony mam: <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=ISO-8859-2" /> Jak mam poustawiać kodowania, żeby tekst wyświetlał się prawidłowo? Z góry dzięki za pomoc -------------------- Pisemko | Artykuły Hooragan | Neobux
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
miałem taki sam problem
![]() zaraz w skrypcie po połączeniu z bazą daj
albo latin2 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zadam teraz głupie pytanie: czyli gdzie ja mam to wkleić: do bazy, do index.php czy gdzie? Jak mówiłem jestem zielony w tych sprawach
![]() -------------------- Pisemko | Artykuły Hooragan | Neobux
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aha nie zauważyłem
![]() tam gdzie masz połączenie z bazą i widnieje taki kod
to może być w pliku index.php albo config.php albo w jakimś pliku z funkcjami dodałem już set names -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mam taka funkcje:
to tutaj mam wkleić: mysql_query("SET NAMES 'latin1'"); -------------------- Pisemko | Artykuły Hooragan | Neobux
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
tak tutaj.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 44 Dołączył: 14.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Pomogłem? Zmotywuj mnie do dalszej pracy i kliknij magiczny przycisk:
![]() |
|
|
![]()
|
|
Niestety nadal to samo
![]() Po różnych kombinacjach jakoś się udało. Ale w sumie to jest dziwne, bo jak importowałem bazę to ustawiłem uft8. W programie gżegżółka ustawiłem kodowanie tekstu na uft8, a to miałem tak: i nadal źle wyświetlały się znaki. Dopiero jak zmieniłem SET NAMES na latin2 to jest ok. ![]() -------------------- Pisemko | Artykuły Hooragan | Neobux
|
|
|
![]()
|
|
pisałem albo latin1 albo latin2
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak tak, tylko chodzi mi o to, że jest to trochę dziwne że kodowanie w bazie mam uft8 a SET NAMES mam latin2
-------------------- Pisemko | Artykuły Hooragan | Neobux
|
|
|
![]()
|
|
też tak mam i nie wiem czemu pisałem do admina to powiedział że wszystko dobrze i tyle
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.05.2025 - 18:29 |