![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
teamt pracy: sprzedaż i rezerwacja biletów lotniczych.
mam już mniej więcej wszystko zaplanowane. Powstał taki oto problem: klient rezerwuje bilet na lot. lot sklada sie z polaczen, bo nie zawsze lecimy bezposrednio z jednego miejsca do drugiego. Np. Bydgoszcz - Warszawa - New York. Moze byc czasami wiecej polaczen skladajacych sie na jeden zarezerwowany przez klienta lot (tak mi sie wydaje, bo nie latam samolotami, nie ma potrzeby). Moj pomysl byl taki: spis polaczen: - miasto poczatkowe - miasto koncowe Wychodzi wiec np: - Bydgoszcz - Warszawa - Warszawa - New York Tu jest jeszcze ok, bo podajemy skad chcemy leciec - Bydgoszcz, dokad - New York. Szuka wiec polaczen, gdzie miasta poczatkowe to bydgoszcz, a koncowe to NY, pozniej wybiera z nich tylko te, gdzie pojawia sie warszawa (jako koncowe tam, gdzie poczatek jest Bydgoszcz, a jako poczatek, tam gdzie koncowe to NY). Pytanie jak zrobic cos takiego, gdy lecimy np: Bydgoszcz - Warszawa - Berlin - Paryz - New York. Sposob, ktory podalem sie chyba nie sprawdzi i nie wiem jak to zrobic. Moze ktos z Was ma jakis pomysl na to? Troche namieszalem, ale chyba da sie to zrozumiec. Z gory dzieki za odzew i pomoc pozdrawiam slaw:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:47 |