![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem otóż wyskakują mi dziwne marginesy, których nie powinno być. Oto strona: http://dancepiotrkow.pl i chodzi o ten box infobox, który pobiera newsy z dziennik.pl, jest on ogólnie dostępny (tutaj generator: http://www.dziennik.pl/infobox) i chodzi mi o to, dlaczego mi wyświetlają się takie przerwy ;/
Oto kawałek kodu z indexa: Próbowałem właśnie z tym clear oraz zerowymi marginesami i paddingami i nic tego. Proszę o pomoc. PILNE ;-) @edit: próbowałem również z marginesami jako auto i też nic. Ten post edytował in5ane 8.02.2009, 16:02:22 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 36 Dołączył: 8.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
problem raczej lezy w Twoim pliku CSS, nie wiem w jakim znaczniku sa tematy wydarzen (np. Walka będzie ostra: Kaczyński kontra Lis) zobacz w pliku CSS czy nie masz czasem nadanych marginesow dla znacznika.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No ale to po prostu wklejony kod JS i nie jest w żadnych oznaczonych dodatkowo DIVach czy P.
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 36 Dołączył: 8.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<li><table><tr><td><span> - czy ktoremus z tych znacznikow nadajesz z w pliku CSS jakies marginesy ?
@EDIT Kod span { float: left; margin-top: 20px; height: 30px; } Tu masz problem, wykasuj ten margines i height - powinno dzialac. Ten post edytował *OuTSideR* 8.02.2009, 16:23:23 |
|
|
![]()
|
|
Sęk w tym, że muszę to mieć bo mi się menu rozleci ;/
A przepisanie tych powyższych wartości do tego spana w htmlu ze strzałką nic nie daje, menu się rozlatuje. Może da się jakoś dla tego wyzerować znacznik span? Ten post edytował in5ane 8.02.2009, 17:47:35 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
nie wiem czy mozna, ale sprobuj sciagnac ten skrypt na serwer i dodaj do span'a class ktory bedzie mial wyzerowane marginesy, drugie wyjscie to przed skryptem dodac <style type="text/css"> i wyzerowac dla span marginesy a po skrypcie przywrocic.
|
|
|
![]()
|
|
Nie ma możliwości pobrania tego skryptu (chyba), a dodanie tego popsuło menu.
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
to sprobuj drugie wyjscie o ktorym napisalem
|
|
|
![]()
|
|
Pisałem, że dodanie tego popsuło menu. A jak dałem to wyzerowanie i pod tym z powrotem to z tym 20 i 30 to menu było spoko, a ten box leżał. Ja już nie mam pojęcia jak to zrobić ;/
Proszę o jakieś pomysły. Podziękowałem dziennikowi, TVN24 załatwił sprawę i działa ich widget ;-) Ten post edytował in5ane 8.02.2009, 19:28:37 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 20:39 |