![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 1 Dołączył: 3.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam coś takiego: Kod <?php $z = file_get_contents("http://www.moja.strona.org.pl/abc/index.php"); preg_match('abcd*dcba', $z, $match); print_r($match); ?> I chcę wyciągnąć cały tekst między abcd i dcba, jednak dostaje taki error: Kod Warning: preg_match() [function.preg-match]: Delimiter must not be alphanumeric or backslash in /var/www/zrodlo/z.php on line 4 Nie rozumiem tych wyrażeń regularnych, przeczytałem parę artykułów ale nie rozumiem dlaczego tak jest źle? Między abcd i dcba mogą być cyfry, liczby wszystkie znaki razem z polskimi i znaki typu !@#$%^&*(()-+... Proszę o pomoc! Pozdrawiam, Kay -------------------- ![]() Dziękuję wszystkim za pomoc w PHP :) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Kod preg_match('/abcd(.*)dcba/', $z, $match); To słabo czytasz o tych wyrażeniach. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 1 Dołączył: 3.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm, jednak mi coś nie działa ; /
Chcę dostać w zmiennej czytania na dzisiaj, dostępnne między tekstem "czytania" a "ewangelia":
Jednak w tablicy $match nie znajduje się nic... czemu? -------------------- ![]() Dziękuję wszystkim za pomoc w PHP :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Kod preg_match('/Czytania(.*)Ewangelia/is', $z, $match);
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dalej nie działa.
-------------------- ![]() Dziękuję wszystkim za pomoc w PHP :) |
|
|
![]()
|
|
A o tym to kto bedzie pamietal?
Kod $z=file_get_contents("http://www.opoka.org.pl/dzis/index.php");
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 14:22 |