![]() |
![]() |
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
dla własnego użytku korzystam z XAMPP'a lite dla windows, niestety ostatnio pojawił się problem. Uruchamiam apache - działa 1 sekundę i wyłącza się. Spróbowałem uruchomić plikiem bak i oto wynik: ![]() całkowicie bez sensu - wszystkie pliki są tam gdzie trzeba, więc nie mam pojęcia czemu nie może załadować modułu od php5... Próbowałem ściągnąć od nowa - nadal to samo. Uruchamiane poprzez usługi: brak reakcji. Wie ktoś co można z tym zrobić? Ten post edytował lukasamd 8.02.2009, 12:13:07 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
może coś Ci nasłuchuje na porcie 80 - tym na którym Apache pracuje?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
O ile dobrze pamietam plik php5apache2_2.dll trzeba jeszcze skopiować do katalogu z windowsem.
-------------------- |
|
|
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie, kiedyś działało dobrze.
Port 80 czysty. Ściągnąłem wersję full z instalatorem i... działa! Chyba ta lite jest jakaś felerna :? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 6 Dołączył: 20.06.2005 Skąd: Pyskowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
widzę, że wyrzuca błędy w httpd.conf - coś masz nie tak z php5apache2_2.dll - sprawdź czy jest w dobrym miejscu
ewentualnie sprawdź, czy nie masz włączonego skype - wyłącz, odpal apache i dopiero później włącz skype - miałem kiedyś taki problem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja też - lubi się krzaczyć, bo jak np. kiedyś miałem krasnala to on coś w tam systemie zostawia i potem nie chciał mi vertrigo działać - musiałem ręcznie pokasować to i owo, wszystko przez to, że ma to działać pod windę, do czego nie jest stworzone jak mniemam. U mnie np. w xampp'ie nie można pod xp odpalić bazy - jeszcze nie doszedłem do rozwiązania
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
U mnie np. w xampp'ie nie można pod xp odpalić bazy - jeszcze nie doszedłem do rozwiązania ![]() Ja po zainstalowaniu XAMPP'a (miałem Krasnala), nie mogłem połączyć się z MySQL. Musiałem całkowicie odinstalować wszytskie pliki które zostawił Krasnal, następnie odinstalować XAMPP'a i zainstalować od nowa. Konkluzja: Krasnal robi syf. Ten post edytował piotrooo89 9.02.2009, 13:53:32 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2004 Skąd: Legnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
przedwczoraj przechodziłem przez to samo z xampp lite 1.7, należy uzupełnić bibliotekę msvcr71.dll (można pobrać z http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?msvcr71 ) - wrzucić albo w katalogu windows\system32 albo w apache\bin, pokaz instalacji xampp lite 1.7 na windows i uwagi dotyczące znanych mi błędów zawarłem na stronie http://elimu.pl/node/16 pozdrawiam -------------------- palikowski.net - zaplątany w sieć | basoofka.net - basowi gitarzyści mile widziani | elimu.pl - cms/lamp - wideo instruktaże
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:47 |