![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 3 Dołączył: 28.12.2007 Skąd: toronto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam - mam powiedzmy cos takiego
Kod if(isset($_POST['przenies_wyzej_galerie'])){ przenies($ID, $ID_SORT, "<"); } else if(isset($_POST['przenies_nizej_galerie'])){ przenies($ID, $ID_SORT, ">"); } else if(isset($_POST['kadrowanie'])){ kadruj($idir, $tdir, $url, $zmienna); } Te nazwy jak wiadomo odnoszą się do atrybutów name w input html i teraz. Czy jest w php techniczna możliwość żeby zamiast tego syfu z ifami zrobić coś na ten styl ? Kod switch($_POST) { case 'przenies_wyzej_galerie': echo "1"; break; case 'przenies_nizej_galerie': echo "2"; break; case 'kadrowanie': echo "3"; break; default: echo "dupa"; break; } Ciężko mi się przestawić z flasha na php i nie mam pojęcia jak się do tego odnieść żeby zadziałało. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
W obecnej wersji nie ponieważ w pierwszym kodzie sprawdzasz indeks tablicy (czy jest ustawiony), natomiast w drugim sprawdzasz wartość konkretnej zmiennej (co i tak nie będzie działać po sprawdzasz wartość tablicy $_POST).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 3 Dołączył: 28.12.2007 Skąd: toronto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ymm czyli jest jakiś sposób czy musze na ifach działać ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Kod switch(true)
{ case (isset($_POST['zmienna'])): break; ... } -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A w ten sposób
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:23 |