![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam kod łączenia z bazą i wyboru tabeli:
i index
Chcę żeby w pętli while nie trzeba było wpisywać echo $row['tytulStrony']; tylko to było wyświetlone automatycznie. fecth_array trzeba do tablicy dać i potem wyświetlić żeby tak było? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 53 Dołączył: 18.09.2007 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi Ci o to, żeby wyświetlać za pomocą echo $row a nie echo $row['tytulStrony'] ?
Nie da się bo fetch_xxx zwraca tablicę lub obiekt. Możesz ewentualnie uzyć fetch_row i wtedy wystarczy echo $row[0] (jeżeli tytulStrony jest pierwszą daną w zapytaniu). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcę żeby za pomocą:
$db->set_query('SELECT * from config'); była wyświetlana cała zawartość tabeli config bez podawania parametrów w pętli while np. echo $row['tytulStrony']; zobaczę jeszcze z fetch_row edit: a coś takiego?
Ten post edytował Lejto 7.02.2009, 13:26:49 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-> (z palca) |
|
|
![]()
|
|
@Crozin to starczyło:
ale wyświetla zawartość pola i id zamiast samej zawartości mam jeszcze coś takiego
i
tylko nie wiem jak to skonfigurować do połączenia new mysqli, próbowałem błędy były a jak już nie było błędów to nic nie wyświetliło -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
ok zobaczę a co z kodem w poście #6
próbowałem go przerobić z new mysqli ale coś nie poszło podam kod który miałem jak co -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kod z postu #6 działa, tak, że pobiera wszystko z tabeli MySQL. W pętli iteruje po każdym rekordzie tabeli. Pod $row masz wtedy tablicę z danymi ($row['id'] itp.). Całą tablicę ($row) przypisuje jako kolejny indeks innej tablicy ($rows[] = $row) by ostatecznie wzwrócić tablicę (dwuwymiaową) $rows. Dzięki temu po wykonaniu
$result jest tablicą, w której każdy indeks to kolejna tablica reprezentująca rekord w tabeli. Możesz po niej iterować np. przy pomocy foreach() |
|
|
![]()
|
|
trochę praktyki się przydało
takie coś wyskrobałem, mam nadzieje że optymalne
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 23:53 |