![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z TinyMCE i MSIE w wersji 6 i 7. Wszystko działa dobrze na Firefox. Poniżej załączam konfiguracje TinyMCE: CODE <script language="javascript" type="text/javascript" src="tiny_mce/tiny_mce.js"> <script language="javascript" type="text/javascript"> tinyMCE.init({ theme : "advanced", mode : "textareas", plugins : "paste", language : "pl", theme_advanced_toolbar_location : "top", theme_advanced_buttons1_add : "pastetext,pasteword,selectall,code,link,unlink,undo,redo,cleanup,removeform t,charmap", theme_advanced_buttons2 : false, theme_advanced_buttons3 : false, theme_advanced_disable : "help,justifyleft,justifycenter,justifyright,justifyfull,image,anchor,sup,su ,hr,indent,outdent,styleselect,formatselect,underline,strikethrough", theme_advanced_resizing : true, paste_auto_cleanup_on_paste : true, paste_convert_middot_lists : false, convert_fonts_to_spans : true, force_br_newlines : true, forced_root_block : false, force_p_newlines : false, valid_elements: "a[href|target=_blank],b,i,u,del,br,strikethrough,underline" }); Na jednej stronie wyświetlam 4 textarea. Na pierwszym i czwartym wszystko działa ok, natomiast na drugim i trzecim pokazuje się pasek tylko z czterema ikonami TinyMCE tymi, które są nieaktywne jeśli nie zaznaczy się jakiegoś fragmentu tekstu. Do trzeciego i czwartego wczytuje zawartość zmiennej w PHP w postaci CODE <?php echo "<textarea name='nazwa' rows='25' cols='100'>$zmienna</textarea>";?> Chciałbym zaznaczyć, że kod dla wszystkich textarea dokładnie sprawdziłem więc nie ma mowy o błędach zwłaszcza że w Firefox wszystko działa. Czy ktoś ma może jakiś pomysł i mógłby mi pomóc? Z góry wielkie dzięki Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A próbowałeś uaktualnić TinyMCE?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pliku tiny_mce.js releaseDate to 2008-11-27, a ściągałem go pod koniec stycznia więc pewnie jest to najnowsza wersja.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2009 Skąd: Olkusz/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A we wszystkich tych textarea masz to samo name?
Jeśli tak, spróbuj je zmienić, jeśli nie, spróbuj dodać im id=id1, id2, id3, id4, a w init TinyMCE zmienić: Kod mode : "textareas", na Kod mode : "exact",
elements : "id1, id2, id3, id4", |
|
|
![]()
|
|
Name miałem dla wszystkich textarea różne. Zrobiłem z tymi id tak jak pisałeś, ale niestety nie pomaga.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2009 Skąd: Olkusz/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Włącz debugowanie skryptów w IE i sprawdź czy Ci czegoś nie wywali.
Ładujesz jeszcze coś oprócz TinyMCE? Jakieś mootoolsy, etc? Jeśli tak, to spróbuj je wywalić. |
|
|
![]()
|
|
Udało się. Przepisałem cały plik na nowo, poniżej załączam co musiałem zrobić:
1. Wyłączyłem dodawanie TinyMCE do textarea w formularzu, który enctype miał multipart/form-data. Nie jest to dla mnie duży koszt, ponieważ tam TinyMCE nie był niezbędny. 2. Przeniosłem trzy zapytania SQL i ich wynik za wszystkie textarea. 3. Przeniosłem jeden form z inputami typu text rowniez za wszystkie textarea. Ponieważ zmiany spowodowały, że strona straciła na użyteczności spróbowałem identyfikować przeglądarke i w zależności od tego jaka to jest wyświetlać odpowiednio dostoswaną treść, jednak wtedy TinyMCE również nie działają...pewnie dlatego że i tak skrypt jest przechodzony w całości żeby sprawdzić gdzie jest koniec pętli... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:27 |