![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, mam maly problem, otoz musze w skrypcie umiescic kod, ktory bedzie mi otwieral folder i zapisywal do niego pewne pliki, mam tak:
Kod if ($dir=opendir('/users')) { if ($file=readdir($dir)) { echo "$file"; ... } } i to nie dziala, wiem ze potrzeba ustawic jakies prawa (777 by mogl wszystko robic) ale nie wiem jak mam ustawic. Pliki normalnie mi tworzy ale zapisuje w folderze glownym. Z gory dzieki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I PUSH MY FINGERS INTO MY... EYES!!!!
Usuń "/" przed users // edit poza tym tak odczytasz tylko jeden plik Ten post edytował pyro 6.02.2009, 14:19:46 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to pokaz jak to zapisujesz do tego folderu
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Kod if ($dir=opendir('users')) { if ($file=readdir($dir)) { $sprawdz=fopen($link, 'w'); flock($sprawdz, LOCK_EX); fwrite($sprawdz, $tresc); flock($sprawdz, LOCK_UN); fclose($sprawdz); closedir($dir); } } i to powinno mi otwierac folder i w nim zapisywac mi plik $link |
|
|
![]()
|
|
skad sie bierze zmienna $link?
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Kod $link=$user.'.php'; a $user pobieram z formularza Kod $user=$_POST['user']; pozatym Kod $sprawdz=fopen($link, 'w'); flock($sprawdz, LOCK_EX); fwrite($sprawdz, $tresc); flock($sprawdz, LOCK_UN); fclose($sprawdz); dziala dobrze ten fragment i tworzy plik tak jak chce,a le nie zpaisuje go w folderze users |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
dziala, dzieki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:44 |