![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 23 Dołączył: 26.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem ze stronką i potrzebuje jakiegoś hacka na Opere na Macu. Moja stronka na wszystkich przeglądarkach śmiga jak trzeba, tylko w Operze Mac się sypie (menu ląduje gdzieś po lewej na górze i całość jest w ogólnej rozsypce - coś jest nie tak z pozycjonowaniem). No i mam problem, bo klient się uparł, że w Operze Mac musi śmigać a ja utknąłem ~_~
Swoją drogą - to żałosne że przeglądarka która szczyci się przestrzeganiem standardów ma je zupełnie gdzieś kiedy jest na Mac'u. ![]() Ten post edytował Sky_walker 6.02.2009, 12:19:32 -------------------- Pomogłem? Kliknij
![]() Dzięki! :D |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To świetnie, że wpadłeś nam o tym powiedzieć, tu znajdziesz hacki:
http://www.cssmania.pl/csswiki/index.php?title=CssHack |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 23 Dołączył: 26.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, widziałem tą stronkę - niestety hacka na Opere Mac ni ma (a potrzebuje konkretnie na Mac'a, bo na Windowsie jest w 100% ok).
-------------------- Pomogłem? Kliknij
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To musisz tak przerobić kod HTML+CSS, żeby wyświetlało się poprawnie we wszystkich przeglądarkach.
|
|
|
![]()
|
|
Wyświetla się poprawnie we wszystkich, przechodzi test W3C.
Tylko Opera na Macu ma problem... no i po to właśnie potrzeby mi jakiś hack ![]() -------------------- Pomogłem? Kliknij
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
To szukaj takiego hacka.
I zastanów się czemu dostajesz takie głupie odpowiedzi. Ten post edytował wookieb 6.02.2009, 12:13:24 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dobra, z braku laku php poszło w ruch i prosty skrypt sprawdzający przeglądarkę i OS - jak Opera + Mac to załącza CSS'a z poprawkami
![]() ![]() # bleah, obawiam się że nie ma haków na Opere+Mac w samym CSS'ie. -------------------- Pomogłem? Kliknij
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ziomek, bo chyba masz slabe kapowanie, pokazalbys kod - dostalbys porzadne odpowiedzi, bo nie wiedzac co zrobiles zle mozesz dostac tylko odpowiedz jak wyzej: "popraw kod".
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 17:37 |