![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 4 Dołączył: 21.02.2004 Skąd: z domu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam takie coś:
i to cos wyswietla mi 5 ostatnich rekordów po x, a ja chcę, aby to ostatnie 5 było jeszcze wyświetlone odwrotnie. czyli tak jakby po ASC. dzieki za odp. pozdrawiam -------------------- pomoglem wcisnij przycisk "pomogl" - dzieki...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 36 Dołączył: 12.01.2008 Skąd: Puszcza Mariańska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
można zrobić coś takiego ale nie wiem czy o to ci chodziło
ale to tylko w wypadku gdy x nie będzie id ![]() można jeszcze pobrać wyniki stworzyć tabele z tymi danymi a potem ją przesortować -------------------- Jeżeli ktoś na forum Ci pomógł, możesz mu podziękować klikając w opcje "Pomógł" pod jego postem!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 4 Dołączył: 21.02.2004 Skąd: z domu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie nie
![]() mi chodzi o to by wyswietlic ostatnie 5 rekordow.. Bo jak wezme:
to mi wyswietli pierwsze 5 a mi chodzi o 5 ostatnich tylko zeby byly wyswietlone nie od konca tylko od poczatku ![]() czyli jak mam 10,9,8,7,6 to zeby mi wyswietlalo 6,7,8,9,10 ![]() -------------------- pomoglem wcisnij przycisk "pomogl" - dzieki...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Kod DELIMITER $ CREATE PROCEDURE `tmp`() BEGIN PREPARE STMT FROM "SELECT * FROM users LIMIT ?,5"; END$ DELIMITER; SET @a=(select count(id) from tabela)-5; CALL tmp(); EXECUTE STMT USING @a; Może da się prościej... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Spróbuj w ten sposób:
a to ma szanse w ogole zadzialac? -------------------- pomoglem wcisnij przycisk "pomogl" - dzieki...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
przepraszam nie probowalem
![]() ![]() ![]() Ten post edytował gsk 6.02.2009, 08:33:32 -------------------- pomoglem wcisnij przycisk "pomogl" - dzieki...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:55 |