![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Moze ktoś z Was zna taką stronkę - www.pazyl.pl, to stronka w której rozwiązuje sie zagadki. Jest jakis obrazek i pod nim jest zwykłe pole tekstowe, uzytkownik wpisuje to co widzi na obrazku no i pojawia się podpowiedź, Mam pytanie, jak zrobić takie pole i zakodowac w nim np 5 słów, jak ktoś napisze np "drzewo" to pojawia sie napis "tak to drzewo, owocowe, ale jakie?" czy cos takiego, pomocy, z góry dziękuję;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 44 Dołączył: 14.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Pomogłem? Zmotywuj mnie do dalszej pracy i kliknij magiczny przycisk:
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
matixrr wielkie dzieki, ale sprawdź jeszcze czy wszystko ok, bo jak to wczytuje to widze pole tekstowe i przycisk sprawdź,obok przycisku niestety pisze tak: "'; if(isset($_POST['sprawdz'])) { $rozwiazanie = $_POST['rozwiazanie']; if($rozwiazanie=='drzewo'){echo'tak to drzewo, owocowe, ale jakie?';} } ?>", i nie da sie tego przycisku nacisnąć, mozesz podac to dobrze, bardzo Ci dziekuje;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 44 Dołączył: 14.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A zapisales to jako plik php (wiem ze to nie ma znaczenia z bledem ale pamietaj aby przy form wpisac nazwe swojego pliku)
i ogolnie to wyglada tak ze uruchamaisz plik na dysku a nei zainstalwoales php ![]() ![]() -------------------- Pomogłem? Zmotywuj mnie do dalszej pracy i kliknij magiczny przycisk:
![]() |
|
|
![]()
|
|
A nie da się tego zrobić w HTMLu?? Tworze stronke na kompie, jeszcze jej nie wrzuciłem, więc chciałbym wrzucic juz całosc, wszystko na 100% gotowe.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
To Ty "na czuja" robisz...? Zajeździsz się z samym wysyłaniem i sprawdzaniem...
Zainstaluj sobie jakiś lokalny serwer i popróbuj. I w samym HTML-u się nie da. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Mam serwer - Krasnal, i jak robie localhost/~i nazwa pliku w którym jest to pole tekstowe, pokauje sie to samo jak otwierałem w przeglądarce, czyli obok przycisku pisze'; if(isset($_POST['sprawdz'])) { $rozwiazanie = $_POST['rozwiazanie']; if($rozwiazanie=='drzewo'){echo'tak to drzewo, owocowe, ale jakie?';} } ?>, a przycisku nie da się wcisnąć , co robie źle??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Użyj czegoś nowszego niż krasnal. I powiedz, jakie rozszerzenie ma plik.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
zmien krasnala...
-------------------- Pomogłem? Zmotywuj mnie do dalszej pracy i kliknij magiczny przycisk:
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Może zle zapisałeś plik. Tzn. w Krasnalu jest tak że cały projekt zapisujesz w usr\krasnal\www\"twój_katalog" . Czyli musisz stworzyć katalog ze swoim projektem. Nastepnie jak odpalasz to wpisujesz:
http://localhost/~"twój_katalog"/plik.php Ten post edytował frykar 5.02.2009, 20:03:43 |
|
|
![]()
|
|
Niestety krasnalem mi nie otwiera;( Moge go wrzucic na cba.pl, i tam sprawdzic czy dziala? Jak taki skrypt umiescic na stronie html, wystarczy wpisac kod php w kod html?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 46 Dołączył: 26.05.2007 Skąd: Sandomierz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zainteresuj sie tym http://www.webserv.pl/
-------------------- Grzegorz 'Decha' Polek »
º http://grzegorzpolek.com º http://www.facebook.com/grzegorz.polek º http://www.lastfm.pl/user/Dechaa ![]() |
|
|
![]()
|
|
MAm jeszcze jedno pytanko, chce zeby pole było pod obrazkiem, wiec musze ten kod umiescic bezpośrednio w kodzie html, pod obrazkiem, czy jak?? Jak to mam wgrac na serwer, zeby akurat było pod tym obrazkiem?
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Jak to mam wgrac na serwer, zeby akurat było pod tym obrazkiem? Przewertuj jakiś kurs HTML, dopiero potem zadawaj pytania... Nie strzelisz z pistoletu, jeśli nie masz nabojów. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 04:38 |