![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2003 Skąd: Kielower Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest możliwe utworzenie tabeli z literą ś w nazwie
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie mozna samemu tego sprawdzic ?
![]() Nazwy baz, tabel i pol powinno sie tworzyc bez znakow diakratycznych. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2003 Skąd: Kielower Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem wiem, że tak powinno być, ja tylko tak pytałem czy istnieje jakiś trik aby to ominąć i utworzyć tabelę z literą ś
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia po co Ci to jest potrzebne.
-------------------- "There are no problems, only opportunities"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie napisales nawet o jaka baze danych Ci chodzi...
W kazdym razie w MySQL sie da. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwiązaniem może być zamiana na znaczki iso tj. ś na ¶, zaś Ś na ¦. Tylko nie wiem czy zależy Ci na nazwie w bazie danych cz na nazwie na stronie?
-------------------- "Wszystko należy robić najprościej jak się da, ale nie prościej" A. Einstein
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Halinów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak
[sql:1:60dc6bf08b]CREATE TABLE `ś` [/sql:1:60dc6bf08b] powinno działać ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:05 |