![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 0 Dołączył: 2.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jak zrobić, aby po wybraniu odpowiedniego pola select wysunie się drugie pole text, a reszta przesunie się na dół? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
robisz ukrytego inputa text później, w select event onChange ustawiasz aby ten input zmienił się na widoczny. ustawiasz type na text.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 0 Dołączył: 2.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, nie znam się na Javascript (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) Znalazłem coś takiego, tylko nie wiem jak zrobić aby odnosiło się tylko do 2 pola:
Kod function SwitchMenu(obj){
if(document.getElementById){ var el = document.getElementById(obj); var ar = document.getElementById("masterdiv").getElementsByTagName("span"); if(el.style.display != "block"){ for (var i=0; i<ar.length; i++){ if (ar[i].className=="submenu") ar[i].style.display = "none"; } el.style.display = "block"; }else{ el.style.display = "none"; } } } </script> <div id="masterdiv"> <select onChange="SwitchMenu('sub1')"> <option value="opcja1">opcja1</option> <option value="opcja2">opcja2</option> <option value="opcja3">opcja3</option> </select> <span class="submenu" id="sub1"> <input type=text> </span> </div> Ten post edytował ManiQu 5.02.2009, 12:10:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Hmm, nie znam się na Java Przecież nie napisałeś teraz niczego w Javie. Cytat tylko nie wiem jak zrobić aby odnosiło się tylko do 2 pola: Wstaw warunek sprawdzający wartość listy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 07:57 |