![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, to jest mój pierwszy post dlatego proszę o nie zlinczowanie mnie z miejsca :-) Jestem laikiem jeżeli chodzi o PHP jednak jakieś tam podstawy z zakresu programowania mam.
Myślałem że to będzie bardzo proste jednak się przeliczyłem. Otóż na stronie pod kliknięciem w powiedzmy w jeden obrazek dodawana jest "1" do licznika dokładnie do pola "ilosc" w pierwszym rekordzie tabeli "stat" i to mi wszystko ładnie działa. Problem pojawił się przy wyświetleniu wartości tej komórki. Taki jest kod tego wszystkiego. Kod <? $sql = 'SELECT `ilosc` FROM stat WHERE `id` = 1'; $wykonaj = mysql_query($sql); echo $wykonaj; ?> 'SELECT `ilosc` FROM stat WHERE `id` = 1'; w phpmyadminie normalnie pokazuje mi to co chce. Jednak po wstawieniu kodu który wyżej podałem na stronie pokazuje mi się coś takiego. Kod Resource id #8 Nie wiem co mam źle w tym kodzie. Proszę o pomoc bo już mi ciśnienie rośnie jak widzę na googlach non stop to samo a na stronie nadal mam problem z wyegzekwowaniem wartości którą chcę wyświetlić. @Down Wiesz co... nie wiele mi to mówi... jeżeli możesz to objaśnij to... albo po prostu odpowiednio przerób mój kod... bo jestem w tym totalnie zielony. Ten post edytował denis13wroc 4.02.2009, 21:11:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 19 Dołączył: 2.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysql_fetch_assoc <- manual
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Proszę o pomoc bo już mi ciśnienie rośnie jak widzę na googlach non stop to samo a na stronie nadal mam problem z wyegzekwowaniem wartości którą chcę wyświetlić. A zaglądałeś w ogóle do manuala na strony z opisem funkcji, których używasz? Już dla mysql_query" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual masz gotowy przykład, tylko przepisać... :S -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki serdeczne... wystarczyła wskazówka erix'a.
Oto prawidłowy kod. Jeżeli komuś w przyszłości przydarzyłby się podobny problem. Kod <?php $query = 'SELECT ilosc FROM stat WHERE id = 1'; $result = mysql_query($query); $array = mysql_fetch_assoc($result); echo $array['ilosc']; ?> A no i proszę się nie dziwić że nie "zaglądałem" do manuala bo nie miałem pojęcia co to jest :-). Nie myślcie że to koniec jeszcze na pewno spotkam się z jakimś dzikim problemem. Ten post edytował denis13wroc 4.02.2009, 21:58:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Oto prawidłowy kod. Jeżeli komuś w przyszłości przydarzyłby się podobny problem. Zna to każdy który przeczyta jakikolwiek kurs o php i mysql wiec nawet ten temat byl bez sensu. Nie myślcie że to koniec jeszcze na pewno spotkam się z jakimś dzikim problemem. Oby jednak nie. I weź chociażby moją sygnaturkę do serca. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 14:14 |