![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Jak zrobić aby dane wyświetlane przez pętle while były pokazywane poziomo. jeżeli wyświetlam ostatnie 3 fotki to ok nie ma problemu poprostu daje spację i bez <br> i sa w jednej lini. ale co zrobic kiedy mam obrazek + nazwe usera+text i żeby były w jednej lini, obrazek pod spodem nazwa usera i maly text? jeżeli zrobię sobie pod to tabelkę to wyświetla mi dane w poziomie za każdą pętlą. Hmm no przykład jak by to miało wyglądac to ostatnie dodane zdjęcia przez znajomych na nk, tak mogę Was naprowadzić;)
Za pomoc z góry dzięki, bo szukałem ale cięzko jest cokolwiek znleźć pomyłka. wyświetla dane w pionie za każdą pętlą ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy potrafisz wyświetlić to tak jak chcesz za pomocą samego HTML ?
Jeżelie nie, to najpierw ustal to a dopiero potem zabierz się za "udynamicznianie" go. Jeżeli potrafisz to wklej kod, który napisałeś. Także PHP, który zwraca dane z bazy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował Darekxp 3.02.2009, 17:02:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co chcesz uzyskać, to łamanie wiersza tabeli co X komórek.
Zacznij od tego, że otwarcie i zamknięcie tabeli wystaw poza pętlę, w przeciwnym razie dostajesz tyle tabel ile masz rekordów w tabeli. Stwórz jakiś licznik i użyj go do sprawdzania czy czas złamać wiersz - jeżeli tak to wstawiasz </tr><tr> Jeżeli chcesz równo formatować teksty pod zdjęciami to w komórkach możesz zagnieździć kolejną tabelę. Ale możesz też zrezygnować z tabel i załatwić to mniejszą ilością kodu za pomocą styli. Wydaje mi się, że kluczową ideą jakiej potrzebujesz jest właśnie łamanie wiersza tabeli bądź zwykłe przejście do nowej linii co X przejść pętli ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=112328 i zalinkowany tam przeze mnie temat.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 09:53 |