![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem początkujący ale próbuje zrobić stronkę gdzie będzie można uplodować plik na serwer albo ściągnąć. Za pomocą formularza zrobiłem upload pliku do katalogu pliki index.html Kod <FORM ENCTYPE="multipart/form-data" action="upload.php" method=post> <FORM ENCTYPE="multipart/form-data" method=post> <INPUT TYPE="FILE" NAME="plik" SIZE="50"> <br> <INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE="WYSLIJ"> </form> upload.php Kod <?php $uploaddir = 'pliki/'; if(move_uploaded_file($_FILES['plik']['tmp_name'], $uploaddir.$_FILES['plik']['name'])) { echo 'Plik zostal zaladowany poprawnie <br><br>'; } else echo 'Blad podczas wysylania pliku.'; I mam problem jak zrobić aby za pomocą formularza wpisać nazwę pliku np plik.txt i z katalogu pliki został on ściągnięty na dysk np na dysk c Szukałem w necie jakichś bardzo prostych skryptów (tak jak ten z wysyłaniem pliku) ale nic nie znalazłem, wszystkie skrypty są rozbudowane a mi taki nie potrzebny. Chciałbym pobierać pliki które mają max 500kb proszę o pomoc z góry dziękuję Ten post edytował qwe 3.02.2009, 13:58:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:17 |