![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam posiadam Windowsa Viste i chcialbym nauczyc sie pisac w php. poczytalem troche o tym i zabralem sie do instalacji apache... no i wszystko fajnie oprocz tego ze pojawia sie komunikat blędu w DOSIE (linii komend) i odliczanie od 30 sec... apache jest nieaktywny ,a gdy wykonuje test czyli http:\\localhost to pojawia sie tylko biala strona:( prosze o pomoc
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 6 Dołączył: 10.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem że instalowałeś "czystego" Apacz'a.
Osobiście polecam Ci jakiś "gotowy" serwer pod windowsa. Poszukaj. Pod Vista na pewno chodzi XAMPP (testowałem). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok dziekuje sprawdze napewno tylko nie wiem jeszcze jak sie do tego zabrać ale postaram się
Dziala juz ![]() to wyskakuje okienko czy chcesz otworzyc plik i opcje otworz zapisz i anuluj:( czemu nie widac tekstu w przeglądarce? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WebServ także działa pod Vistą - testowałem wersję 2.0 :-)
-------------------- Wieloprocesowość i wielowątkowość w PHP, poznaj Kraken PHP!
Serwer HTTP i WebSocket w PHP | Promise/A+ Strona Domowa | Elradia MMORPG FireFox: make the web better. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok dziekuje sprawdze napewno tylko nie wiem jeszcze jak sie do tego zabrać ale postaram się Dziala juz ![]() to wyskakuje okienko czy chcesz otworzyc plik i opcje otworz zapisz i anuluj:( czemu nie widac tekstu w przeglądarce? Bo apache nie ma wkompilowanego PHP więc nie umie wykonać tego skryptu tylko go pobiera:) Musisz doinstalować PHP i skonfigurować apache by go widział. Jak działa php można sprawdzić
Na początek polecam też gotowe kombajny ( apache, mysql, php, prel, ). Z czasem będziesz z nich rezygnował bo niektóre moduły nie działają poprawnie lub wywalają się, ale to z czasem. Na początek Krasnal Srv Pozdrawiam Redelek -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 14:28 |