![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 13 Dołączył: 16.11.2007 Skąd: Żory Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, mam głupi problem, a mianowicie nie do końca wiem jak mógłbym zmienić szerokość obiektu Div. Na stronie jest przycisk, po kliknięciu powinien się płynnie wysunąć div. I właśnie tu pojawia się problem, ponieważ nie wiem mam dodawać lub odejmować szerokość. Załóżmy, że początkowa szerokość ma 0px. Jak chce to powiększyć to nie mogę niestety wpisać + 10 itp. ponieważ co się stanie z przyrostkiem px. Mógłby mi ktoś pomóc, czy jest jakaś funkcja do manipulacji ciągami tekstów itp. Bardzo byłbym wdzięczny.
-------------------- "Źle czynisz, jeśli chwalisz, gorzej, jeśli ganisz rzecz, której dobrze nie znasz." - Leonardo Da Vinci
30.01.2009 - Mój 100 post. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Jak chce to powiększyć to nie mogę niestety wpisać + 10 itp. ponieważ co się stanie z przyrostkiem px. parseInt -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 13 Dołączył: 16.11.2007 Skąd: Żory Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam jeszcze jeden problem. Tworząc div za pomocą javascript (document.createElement()) można ustawić onClick dla tego obiektu ? O to kawałek kodu:
Kod var Omnie = document.createElement("div"); document.body.appendChild(Omnie); Omnie.onClick = "changePage('Omnie');"; Omnie.id = "Omnie"; Ale niestety onClick nie chce się połączyć z div'em. -------------------- "Źle czynisz, jeśli chwalisz, gorzej, jeśli ganisz rzecz, której dobrze nie znasz." - Leonardo Da Vinci
30.01.2009 - Mój 100 post. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Kod Omnie.onclick = function(){changePage('Omnie');} Ale to ciut mało elastyczne. Lepiej: Kod Omnie.onclick = changePage; I wewnątrz funkcji sprawdzać, który element wywoływał. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 01:40 |