![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2008 Skąd: Mirostowice Dolne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
na początku warto dodać, że PHP dopiero się uczę, więc proszę o wyrozumiałość. Problem mój polega na tym, że napisałem najprostszy chyba skrypt do wstawiania danych do bazy, poniżej jest cały kod.
Po wykonaniu formularza, pokazuje mi "Błąd zapytania". Na 100 sposobów próbowałem to ominąć, ale za każdym razem sprawdzając to w phpmyadminie pokazuje mi komunikat Kod #1062 - Powtórzone wyst?pienie '0' dla klucza 1 Próbowałem to ID ręcznie wpisywać i wtedy działa ale chyba idzie to ominąć, żeby nie trzeba było podawać tylko żeby samo się wpisywało? Jeśli idzie tak, proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Próbowałem to ID ręcznie wpisywać i wtedy działa ale chyba idzie to ominąć, żeby nie trzeba było podawać tylko żeby samo się wpisywało? Jeśli idzie tak, proszę o pomoc. A masz nałożony na ID auto_increment? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2008 Skąd: Mirostowice Dolne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie miałem i w tym był problem, THX za pomoc
![]() ale mam jeszcze jedno pytanie jak na pętli wyświetlić rekordy z bazy tak jeden pod drugim? Ten post edytował cisu 2.02.2009, 22:36:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A lekcje odrobiłeś? mysql_fetch_assoc" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Kod Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\www\mysql\index.php on line 35 Warning: mysql_free_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\www\mysql\index.php on line 39 nie mam pojęcia o co w tym chodzi zmieniłem te dane ale coś nie działa |
|
|
![]()
|
|
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
na prawdę nie wiem co tu jest źle o ile w ogóle ja dobrze myślałem jak to zmianiałem |
|
|
![]()
|
|
Nie użyłeś funkcji, o której mówiłem. Przyczyn może być wiele, debuguj.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
A lekcje odrobiłeś? mysql_fetch_assoc" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
na prawdę nie wiem co tu jest źle o ile w ogóle ja dobrze myślałem jak to zmianiałem teraz też nie wiem czy dobrze myślę ale to jest ta funkcja (chyba ![]() Ten post edytował cisu 2.02.2009, 22:54:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:51 |