![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 573 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam dwa pliki login.php i info_temp.php
W pliku login.php odczytywane są dane z bazy danych. Jeden blok w pliku login.php wyświetlany jest w oknie <iframe src="./info_temp.php">. Problem jest taki, że dla ramki <iframe> (info_temp.php) potrzebne są dane z pliku login.php, w którym odczytywane są z bazy, możliwości odczytu danych z bazy nie ma jednak plik info_temp.php. Jak przekazać zmienne z pliku login.php do pliku info_temp.php? Coś typu, link: login.php?statystyki=abc&uzytkownicy=123 itd. do info_temp.php, ale nie może to być link tylko inny skuteczny sposób wyświetlenia danych w ramce (zawartość plik info_temp.php) na stronie login.php. Ten post edytował Malinaa 5.02.2009, 19:50:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Przy żądaniu twórz token i przekazuj go do URL ramki. Dane żądania/token, to odpowiedni klucz w sesji i problem z głowy. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 573 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mogę prosić o przykładowy kod.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 32 Dołączył: 3.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ramki są złe. Skorzystaj z AJAX`a. - ogolnie to co próbujesz tu zrobić jest dziwne i zawiłe...
|
|
|
![]()
|
|
Jak to zrobić za pomocą tokena, odpowiedniego klucza sesji, nie bardzo wiem?
Przykład mógłby pomóc. AJAX napewno byłby ciekawszym rozwiązaniem, ale strona (gotowy skrypt) działa na iframe. Wymienione skrypty (login.php i info_temp.php) były już zrobione i działają z ramką. Nie chciałbym przerabiać całości. Ja potrzebuję przekazać kilka zmienny (dodanych przeze mnie) do pliku ramki. Ot i cały problem. Przykład: - w pliku login.php mam zmienne $statystyki, $uzytkownicy itd. - potrzebuję przekazać je do pliku info_temp.php, który to plik znajduje się w iframe pliku login.php Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł? Witam, zrobiłem to za pomocą cookie. Przykładowo dla zmiennej statystyki setcookie("statystyki", $l->g('statystyki')); Jeżeli jakaś mądra głowa ma lepszy pomysł będę wdzięczny za pomoc. Ten post edytował Malinaa 5.02.2009, 23:36:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Jak to zrobić za pomocą tokena, odpowiedniego klucza sesji, nie bardzo wiem? Wpisz sobie w szukajkę token, odpisywałem w kilku podobnych tematach. |
|
|
![]()
|
|
Próbowałem tego na samym początku zanim zapytałem na forum, ale nie zadziałało.
Kiedy napisałeś kolejny raz o tokenie spróbowałem ponownie. Nie działało ponieważ zapomniałem dodać w pliku znajdującym się w iframe session_start(); Thank's |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 15:11 |