![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam w przedszkolu, pierwszy raz jestem tutaj... Chciałbym za pomocą jednego zapytania SQL skierowanego spod PHP'a zmodyfikować wszystkie wiersze w danej kolumnie w ten sam sposób. Konkretnie, mam kolumnę [INT], w której muszę przemnożyć wszystkie wartości x10. Dałbym radę w pętli for UPDATE'm nad każdym wierszem, ale jest to wiadomo lipne rozwiązanie.
Czy da się to zrobić jedną transakcją? Dziękować za hinta ps. gdzieś się kołatało w googlu hasło stored procedures ale wystraszyłem się i uciekłem sprzed monitora... ps2. owszem, jestem ciemny z tematyki SQL, ale nie jest to praca domowa, czasy studiów dawno mineły. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 32 Dołączył: 5.08.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chcesz zamienić wszystkie to wystarczy to :
w Php to będzie tak:
-------------------- ---------------------------
"Jeżeli trzeci dzień z rzędu nie chce Ci się pracować tzn że dziś jest ŚRODA ! Algorytmy , Programowanie , Tworzenie WWW - SPRAWDŹ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I o to chodziło, dziękuję.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:01 |