![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 6 Dołączył: 9.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam pewien kod:
niestety mam płatny hosting i nie mam php-gmp Czy idzie ten zapis przedstawić w inny matematyczny sposób aby nie korzystać z funkcji gmp ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 23 Dołączył: 2.10.2007 Skąd: Słupsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale nie jestem pewien, nigdy nie używałem gmp, napisane na podstawie manuala. -------------------- banan wszyscy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 6 Dołączył: 9.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki poprzerabiałem troche i jest ok
Jak ustawiłem wartość sum na jakąś wielką i zmieniłem int na double to troche niepoprawnie mi wyświetla tak z czystej ciekawości jak to rozwiązać jak np. sum =1234567890123456 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, spróbuj bcadd" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. BCMath, to popularne rozszerzenie, myślę, że powinieneś je mieć na serwerze. Zawsze możesz samemu zaimplementować taką funkcję. Chyba wiesz jak się dodaje w słupkach
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 23 Dołączył: 2.10.2007 Skąd: Słupsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy dużych liczbach typ może się zmienić z integrer na float
-------------------- banan wszyscy.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:25 |