![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 22 Dołączył: 15.07.2008 Skąd: Raniżów/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam mały problem, mianowicie wykonałem mały, przykładowy skrypt logowania oparty na sesji.
login.php
auth.inc.php
Z teoretycznego punktu widzenia wszystko powinno być ok, jednak $_SESSION nie działa poprawnie, czyli po kliknięciu na dowolny odnośnik trzeba się dalej logować. Jaka może być tego przyczyną? Pozdrawiam, koreja |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Po session_start() walnij sobie var_dump($_SESSION) wszędzie i zobacz, co tam masz, jak przejdziesz do innej strony.
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 44 Dołączył: 14.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy to cos zmienie ale czemu przy ifie masz (( ?
-------------------- Pomogłem? Zmotywuj mnie do dalszej pracy i kliknij magiczny przycisk:
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 22 Dołączył: 15.07.2008 Skąd: Raniżów/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy if są dwa warunki (user i pass) dlatego jest podwójny nawias
![]() var_dump pokazał mi $_SESSION['ip'] wywoływane w innym skrypcie. Spróbuję to przerobić i zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Edit: Teraz już wiem, dlaczego var_dump pokazuje ip. Dzieje się tak, ponieważ przeoczyłem małą pętlę ![]()
Macie jeszcze jakies pomysły dotyczące tych sesji? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 19:53 |