![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam kod strony oparty o divy z obrazkami. Chcę za pomocą 1 diva zmienić wysokość strony żeby obrazki się rozciągnęły. Jak np. jest więcej tekstu na stronie żeby to się rozciągnęło nie wiem czy samo height:auto; pomorze czy może w każdym potrzebnym divie dodać elastyczną wysokość. Dobrze wyjaśniłem?
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 36 Dołączył: 8.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod background: url('image.png') repeat-y; height: auto; Nie wiem czy o to ci dokladnie chodzilo, powiela obrazki wzgledem osi y, czyli pionowo. Ten post edytował *OuTSideR* 1.02.2009, 16:49:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak tak już robiłem ale chyba to jedyne rozwiązanie, bo mam stronę top to logo na lewo złączone z górnym bokiem loga menu pod logiem news z boku tez jakieś informacje
i chcę żeby jak news będzie dłuższy to automatycznie lewe menu się przedłuży i informacje po prawej, to dodać do każdego diva którego chcę przedłużyć height: auto; i repeat-y; czy min-height: ; też będzie potrzebne, czy od razu dziedziczenia użyć żeby za jednym razem reszta miała? edit: chcę żeby menu było uzależnione od newsów, news jest duży wysokość strony się zmieni, wysokość strony tez się zmieni np. mam 2 divy i css
![]() #img6 zmieni wysokość ale #img7 już nie (jak widać na obrazku) obrazek po prawej taki niebieski, muszę to jakoś wydziedziczyć? Ten post edytował Lejto 1.02.2009, 18:01:48 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukaj pod hasłami "css,layout kolumny równej wysokości" - jest parę artykułów na ten temat.
http://tworzeniestronwww.pozycjonerka.info/?p=746 - pierwszy lepszy wynik. Są chyba 3 popularne metody na osiągnięcie tego efektu. |
|
|
![]()
|
|
ok dzięki za link ale znalazłem już rozwiązanie w jednej z moich książek, ale może to w pod tym linkiem będzie praktyczniejsze
widzę że jedynym rozwiązaniem jest podzielenie obrazka na 2 kolory :/ Ten post edytował Lejto 2.02.2009, 16:02:37 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 11:50 |