![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam zamiar zrobić ładną stronę na Ajaxie, Javie, CSS itd. ;] I tu moje pytanie. Czy da się zrobić aby gdy klikne jakiś link na stronie kolor tła dynamicznie się zmieniał na inny? Ale dopiero gdy klikne w link. Wiem ze to moze proste pytanie, jednak bede zadawal takich wiele bo w Ajaxie jestem zielony ;] Pozdrawiam.
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
po co ajax? js powinno Ci wystarczyć zdarzenie onClick.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale jak już mowilem chce aby ta strona dynamicznie sie zmieniala, jak jest na poczatku zielona a potem ma byc czerwona to zeby przechodzil kolor przez barwy posrednie.. nie wiem czy wiesz o co mi chodzi. Czy powyzszy skrypt tak dziala?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
mintAjax ale przyznam się że nie stosowałem tego do tła strony i nie bardzo wiem co i jak.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
No własnie z tej strony pomysl zaczerpnalem. Tam jest na przykladzie kwadracika, gdy na niego najedziesz zmienia odcien koloru, mi chodzi o to zeby gdy klikne na link zmienil sie odcien tla strony
Ten post edytował MateuszScirka 1.02.2009, 14:24:00 -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 7 Dołączył: 12.10.2006 Skąd: Newcastle Upon Tyne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.ianodonnell.com/2008/11/javascr...ur-dynamically/
http://www.ianodonnell.com/postexamples/changecolour/ -------------------- Portfolio
Windows Vista Business SP1 DELL VOSTRO 200, Intel Core2 DUO E4600 2.4GHz, 3 GB RAM, ATI Radeon HD 2400 Pro, Screen DELL 22" Pomogłem ci -> Kliknij "Pomógł" -> Dzięki |
|
|
![]()
|
|
Nom dzieki, da sie ten skrypt przerobic zeby kolor tej strony przechodzil ladnie w kolor drugiej?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 7 Dołączył: 12.10.2006 Skąd: Newcastle Upon Tyne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak chcesz ladne plynne przejscie pomiedzy kolorami to tu masz po polsku bys musial zmiksowac oba albo ten przerobic:
http://mintajax.pl/Przewodnik/Efekty/ Wystarczy onmouseover zmienic na onclick i dac wielki div 100% na 100% zaraz po body z odpowiednim id i bedzie smigac proscizna ![]() -------------------- Portfolio
Windows Vista Business SP1 DELL VOSTRO 200, Intel Core2 DUO E4600 2.4GHz, 3 GB RAM, ATI Radeon HD 2400 Pro, Screen DELL 22" Pomogłem ci -> Kliknij "Pomógł" -> Dzięki |
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 32 Dołączył: 3.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
myślę, że godnym polecenia jest również prototype
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
und was ist das?!
|
|
|
![]()
|
|
myślę, że godnym polecenia jest również prototype ![]() zupełnie nie rozumiem po co strzelać do muchy z armaty, skoro mamy zwykłą łapkę na muchy? i tym i tym osiągniemy cel - zbijemy muche - ale jak sie namęczymy to już inna sprawa ![]() und was ist das?! prototype framework js. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kurcze macie pojecie jak to zrobic zeby dzialalo?
Nie bardzo to chce dzialac, pusty ekran ;/ -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 25 Dołączył: 27.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam zamiar zrobić ładną stronę na Ajaxie, Javie, CSS itd. ;] I tu moje pytanie. Czy da się zrobić aby gdy klikne jakiś link na stronie kolor tła dynamicznie się zmieniał na inny? Ale dopiero gdy klikne w link. Wiem ze to moze proste pytanie, jednak bede zadawal takich wiele bo w Ajaxie jestem zielony ;] Pozdrawiam. Da się zrobić na wiele różnych sposobów. Na moje jednak, jeśli chcesz całą stronę budować opartą na jakichś efektach, dobrze by było byś wykorzystał do tego jakis framework. Sam korzystam z jQuery, więc tego też Ci polecę. Chcesz zmienić tło? Poczytaj o $("body").effect(). |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, a możecie powiedziec co nie tak jest z kodem powyzej? Plik ajaxa wkleilem w dobre miejsce
Pomoze ktos? Jak Wy zagniezdzacie kod ze Wam dziala a mi nie ![]() -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A w ogóle linkujesz do mintAjax? Zaglądałeś do konsoli błędów przeglądarki?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Tak jak pow. w kodzie, odwolalem sie do tego pliku, jest w folderze odpowiednim. Teoretycznie wszystko powinno byc OK.. a jednak..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 6 Dołączył: 10.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie jedno - częsty błąd (jak byś zajrzał na forum mintAjax'a to możliwe że sam byś doszedł).
Czy na serwerze/dysku masz plik "mintAjax.js" czy "mintajax.pl" ( ważna WIELKOŚĆ liter). |
|
|
![]()
|
|
Plik mam nazwany mintAjax.js. W kodzie też tak samo. Zmieniłem na małe litery i nic nie pomogło
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 6 Dołączył: 10.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aby zmienić któryś z parametrów CSS za pomocą mintAjax'a w danym obiekcie, w większości obiekt ten musi mieć nadaną tą wartość.
Czyli jeżeli zmieniasz background-color obiekt musi mieć nadany jakiś background-color.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:21 |