![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem zupełnie "zielony" w dziedzinie MYSQL więc proszę o wyrozumiałość. Zainstalowałem sobie program MySQL Administrator i zalogowałem się jako root. Utworzyłem nowego użytkownika i chciałem się zalogować na jego konto, ale otrzymałem następujący komunikat; "Could not connect to host '127.0.0.1'. MySQL Error Nr. 1045 Access denied for user 'luke'@'localhost' (using password: YES) Click the 'Ping' button to see if there is a networking problem." Znam angielski i wiem, co to oznacza, ale nie jestem w stanie rozeznać co zrobiłem źle, że nie mogę się zalogować. więc proszę o poradę. Z góry dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 32 Dołączył: 3.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale w jaki sposób Ty się tam logowałeś? poprzez phpmyadmin? czy poprzez mysql_connect ? czy jakkolwiek inaczej?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstalowałem sobie program MYSQL Administrator i za pomocą tego programu zalogowałem.
Zalogowałem się na konto root. Stworzyłem nowego użytkownika za pomocą tego programu. Wylogowałem root i próbowałem zalogować się na konto nowego użytkownika, ale nie mogłem , bo otrzymałem powyższy komunikat o błędzie. Ten post edytował bungo 31.01.2009, 19:02:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 12 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze problem tkwi tutaj:
zmien hosta z localhost na 127.0.0.1 i zobacz. Jeśli używasz phpmyadmina to wejdz do bazy mysql, tabelki user i dodaj odpowiednie prawa. -------------------- Wyobraźnia bez wiedzy może stworzyć rzeczy piękne.
Wiedza bez wyobraźni najwyżej doskonałe. Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 32 Dołączył: 3.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm no patrząc tylko i wyłącznie na odpowiedź programu można łatwo wpaść na to, że albo podajesz złego użytkownika i/lub złe hasło
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mam ustawiony na 127.0.0.1 i dalej nie chce mnie zalogować:(
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
a ustawiłeś odpowiedniego użytkownika? nadałeś mu odpowiednie prawa? chodzi mi o użytkownika luke
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Były dwie kolumny
Assigned privileges oraz Available privileges. I przeniosłem z available do assigned i też nic z tego. Ten post edytował bungo 31.01.2009, 20:18:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam podobny problem
Nie moge się zalogować do mysql administrator Nie ma natomiast problemu z podłączeniem się do bazy w php za pomocą mysql_connect('localhost', 'user', 'haslo'); Co ciekawe z moim serwerem mogę się połączyć tylko za pomocą adresu 127.0.0.1 nie da sie natomiast za pomocą localhost |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 12:39 |