![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 1 Dołączył: 3.09.2006 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam spotkałem się z czymś dziwnym każdy wynik z wyszukiwarki google przekierowuje mnie na strone "Ta witryna może wyrządzić szkody na Twoim komputerze."
na przykład wynik dla wp.pl: Cytat Wirtualna Polska - www.wp.pl Ta witryna może wyrządzić szkody na Twoim komputerze. Pierwszy horyzontalny portal internetowy w Polsce. Skuteczne medium reklamowe. Bogactwo serwisow informacyjnych i finansowych. www.wp.pl/ - Podobne strony albo dla samych googli: Cytat Google Ta witryna może wyrządzić szkody na Twoim komputerze. Szukaj na stronach kategorii: język polski. Programy reklamowe - Rozwiązania dla firm - Wszystko o Google - Google.com in English. ©2009 - Prywatność. www.google.pl/ - Podobne strony i tak z każdym wynikiem co bym nie wpisał nie rozumiem i nie pojmuję o co chodzi? moja przeglądarka to: firefox 3.0.5 to samo mam na Debianie na przeglądarce firefox 2.0.x -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zauważyłem podobne zachowania (FF 3.0.5).
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie w chwili obecnej sytuacja wróciła do normy. Ale jeszcze kilka minut temu było ciekawie.
I to raczej niezależnie od przeglądarki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 1 Dołączył: 3.09.2006 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie tak samo ale problem był przez około 10 minut dlaczego tak się dzieje??
-------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
google sie popsuło
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Google zaliczyło chwilowy problem. Okazało się, że wszystkie witryny z wyników wyszukiwania zostały potraktowane jako szkodliwe. Problem został już usunięty.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 36 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
usunięty i głośno opisany
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
usunięty i głośno opisany ![]() LOL! "Google zablokowało internet", "Google nie pozwalała przeglądać witryn internetowych." Ale co się dziwić, skoro bardzo duża część osób (kiedyś ktoś na forum podał linka do filmiku) uważa, że ich przeglądarka internetowa to Google. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Widać że wpadka google poruszyła internet
![]() Mnie to osobiście zdziwiło zapewne coś zmieniali lub po prostu awaria. Ciekawe czy przez ten czas spadła ilość odwiedzin na niektórych stronach, portalach etc. --edit-- ciekawe czy ta awaria nie była spowodowana przez osoby trzecie hmmm? Ten post edytował luzak124 31.01.2009, 20:58:58 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Ostatnimi czasy Google sporo zmienia w swoich usługach (gmail offline, usuwanie niektórych usług), więc nie zdziwiłbym się, gdyby jakiś programista siedzący w pracy w sobotę, coś przeoczy.
Najbardziej śmieszne w tej sytuacji jest to, że wszyscy zachowują się tak, jakby nagle zepsuł się internet. Informacje o awarii można znaleźć na co drugim blogu. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Informacje o awarii można znaleźć na co drugim blogu. A na niektórych pisze nie o awarii, ale o "shakowaniu" -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No i mamy oficjalne wyjaśnienia google:
Cytat Google wyjaśnia: Zawinił pracownik Błąd usunięto około godz. 17 polskiego czasu. Zagadkę wyjaśniło samo Google. "Od serwisu StopBadware.org regularnie otrzymujemy aktualizacje listy niebezpiecznych stron internetowych. Dzisiaj rano (po południu czasu polskiego - red.) otrzymaliśmy właśnie taką aktualizację" - napisała Marissa Mayer, wiceszefowa Google. Błąd pojawił się, bo ktoś - wprowadzając nowe dane - pomylił się i zablokował wszystkie strony, zamiast tych z listy. Użytkownicy Google klikając w wyszukane adresy z tym znakiem zostawali przekierowywani na StopBadware.org. cytat z http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,8...pracownik_.html czyli nie żaden atak hakerów lecz zawinił człowiek. A może google nie chce się przyznać że zostało za atakowane ? Ten post edytował luzak124 31.01.2009, 23:02:02 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taa, jasne. Pracownik podczas aktualizacji ma do wyboru dwa przyciski: [zablokuj strony z listy] [zablokuj wszystkie strony]
![]() Ten post edytował sowiq 1.02.2009, 23:47:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 22 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Kraków - NH - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Unfortunately (and here's the human error), the URL of '/' was mistakenly checked in as a value to the file and '/' expands to all URLs. źródło http://googleblog.blogspot.com/2009/01/thi...omputer-on.html sowiq chyba jasne czemu nagle wszystko zostało zablokowane? -------------------- Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
|
|
|
![]()
|
|
Taa, jasne. Pracownik podczas aktualizacji ma do wyboru dwa przyciski: [zablokuj strony z listy] [zablokuj wszystkie strony] ![]() Jak będziesz pracował dwa tygodnie po 12 godzin dziennie i do tego w soboty, to napisanie echo 'Hello world'; będzie stanowiło dla Ciebie problem... -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]()
|
|
Jasne. Ale chodziło mi bardziej o to, że pracownik nie ma do dyspozycji czerwonego przycisku z napisem 'Zablokuj cały internet', po którego przypadkowym naciśnięciu wszystkie strony oznaczane są jako niebezpieczne.
Zdarzało mi się pracować dłużej niż 12 godz / dobę. A podobno Google to firma bardzo dbająca o podwładnych, więc wątpię, żeby błąd wynikał z przemęczenia pracownika (zakładając, że jednak ma on ten czerwony przycisk ![]() Ten post edytował sowiq 2.02.2009, 09:35:39 |
|
|
![]()
|
|
Ma ten przycisk, czy nie ma to bez znaczenia. Wystarczy, że zrobi literówkę w kodzie, co zdarza się każdemu.
Poza tym nie widzę powodu, by jakoś komentować tą wpadkę google. Każda firma ma swoje wzloty i upadki, a przecież internet się "nie zepsuł" ![]() -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]()
|
|
[ironia]
A ja myślę, że to po prostu zmasowany atak terrorystów na internet. Na wszelki wypadek wszystkie prywatne ludzi powinny być przechowywane przez 8, a nie 5 lat. Tak na wszelki wypadek. [/ironia] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:04 |