![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Sprawa wygląda następująca. Gdy wrzucę kodzik do strony z lightbox'em: <script type="text/javascript" src="js/prototype.js"></script> <script type="text/javascript" src="js/scriptaculous.js?load=effects,builder"></script> <script type="text/javascript" src="js/lightbox.js"></script> To pod IE nie można otworzyć strony i wyświetlany jest komunikat: "Internet Explorer nie może otworzyć strony..." Nie bardzo rozumiem o co chodzi. Próbowałem w/w kod wrzucić przed tag </body> ale to nie pomogło. Na innych stronach wrzucam normalnie lightboxa i śmiga pod IE. Nie bardzo rozumiem, w czym może być problem, dodatkowo google analytics jest wrzucone za pomocą javy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
1) Nie javy..
2) Wrzuć w sekcję head. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście że musi być w Head, ale nie działa wtedy.
Często skrypty które nie działają w head można przenieść przed </body> P.S problem leży w Javie. Wygooglaj sobie to zagadnienie. Ten post edytował lukas0987 30.01.2009, 14:26:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
No bo nie czytasz instrukcji "obsługi" lightboxa
Cytat It doesn't work at all. The image opens up in a new window. This is commonly caused by a conflict between JS scripts. Check your body tag and look for an onload attribute. Example: Po 2 lepszy jest jquery lightbox<body onload="MM_preloadImages(‘/images/menu_on.gif’)…;"> A quick fix to this problem is to append the initLightbox() to the onload attribute as so: <body onload="MM_preloadImages(‘/images/menu_on.gif’)…;initLightbox()"> Cytat P.S problem leży w Javie. Wygooglaj sobie to zagadnienie. Irony mode On... http://pl.wikipedia.org/wiki/Java Cytat Javy nie należy mylić ze skryptowym językiem JavaScript, z którym wspólną ma jedynie składnię podstawowych instrukcji. Tego to pewnie nie wygooglowales? Ten post edytował wookieb 30.01.2009, 14:30:54 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wiesz co, zainstalowałem jquery lightbox i problem znikł całkowicie.
Nie jestem mocy w javie czy tam javascript, właściwie pojęcia o tym nie mam, ale zastanawia mnie czym się różni jquery lightbox od zwykłego lightboxa. Znaczym tym że biblioteką to wiem, ale zastanawia mnie praktyka, szybciej chodzi czy jak? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 12 Dołączył: 3.03.2008 Skąd: łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio da się zauważyć nagminne odnoszenie się do JSa poprzez sam wyraz Java !
LUDZIE TO SĄ DWIE RÓŻNE SPRAWY ![]() Moderatorzy zamykajcie może takie tematy do czasu poprawienia nazewnictwa, bo takie praktyki nie powinny mieć miejsca. Nieświadomych różnicy użytkowników należy stanowczo uświadamiać! Ten post edytował jarek_bolo 14.02.2009, 09:51:28 -------------------- "Jeden człowiek nie zmieni świata, ale jeden człowiek może przekazać informację która zmieni świat." - David Icke
| PAMIĘTAJ, JESTEŚ POLAKIEM !!! | Jam jest Polska, Ojczyzna Twoja, ziemia Ojców, z której wzrosłeś. Wszystko, czym jesteś, po Bogu - mnie zawdzięczasz!! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:53 |