![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może ktoś z was znajdzie w tym błąd, bądz może moje złe rozumowanie.
Chodzi o to: Mam dwie tabele: studenci (id, imie, nazwisko,kierunek ...... ) oceny (ido, ocena, idp(przedmiot), id(student), data ) Mam formularz w który wpisujemy imie i nazwisko i teraz poprzez zatwierdzenie powinna wyskoczyc nam tabela danych z połączenia ze sobą oceny i studenci. Czyli np. interesuja mnie wszystkie informacje o JANIE KOWALSKIM , wiec wpisuje JAN KOWALSKI w formularz i już. No ale poniższy kod nie działa i nie mam zielonego pojęcia dlaczego. <?php mysql_connect ("localhost","user","password"); mysql_query ("use test..."); $nazwisko=$_POST["nazwisko"]; $imie=$_POST["imie"]; echo" <form method=post> <table border=2> <tr><th><b> WPISZ DANE STUDENTA </b> </th><tr> <tr><th>nazwisko: <center> <input type=text name=nazwisko></tr> <tr><th>imie: <center> <input type=text name=imie></tr> </table> <input type=submit name=akcja value=Zatwierdz><BR> </form>"; if($_POST["akcja"] == "Zatwierdz") { {$q=mysql_query("select id,nazwisko,imie,album,kierunek,data_ur,plec,rok_studiow,ocena,idp,data from studenci inner join oceny on studenci.id=oceny.id where nazwisko=$nazwisko,imie=$imie group by id");} echo "<table border=13>"; echo "<tr> <th> id </th><th> nazwisko </th><th> imie </th><th> album </th><th> kierunek </th><th> data_ur </th><th> plec </th><th> rok studiow </th> <th> ocena </th><th> idp </th><th> data </th><tr>"; echo "<ol>"; while (list($id, $nazwisko, $imie, $album, $kierunek, $data_ur, $plec, $rok_studiow, $ocena, $idp, $data )=mysql_fetch_array($q)) {echo"<tr><td> $id </td><td> $nazwisko </td><td> $imie </td><td> $album </td> <td> $kierunek </td><td> $data_ur </td><td> $plec </td><td> $rok_studiow </td> <td> $ocena </td><td> $idp </td><td> $data </td></tr>"; } echo"</ol>"; echo"</table>"; } ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 08:26 |