![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich bardzo serdecznie
![]() Szukam porady i pomocy, to mój pierwszy post, mam nadzieje, ze ktoś mi pomoże ![]() Otóż mam sobie taką klasę, zdefiniowaną w pliku: class.inc.php Kod class bookmark { public $bookmark; function bookmark() { if(isset($_GET['bookmark']) and $_GET['bookmark'] != "") { $this->bookmark = htmlentities(addslashes($_GET['bookmark'])); } else { $this->bookmark = 'home'; } } function getContent() { switch ($this->bookmark) { case 'nasze_produkty': $this->bookmark = 'nasze_produkty'; break; case 'kontakt': $this->bookmark = 'kontakt'; break; } include($this->bookmark.".php"); } } Dodatkowo posiadam do tego plik index.php który wygląda mniej wiecej tak: Kod include("class.inc.php"); $bookmark = new bookmark(); $bookmark->getContent(); W miejscu $bookmark->getContent() dołączana zostaje odpowiednia strona za pomocą include. I w tym miejscu zaczyna się mój problem ![]() Przypuśćmy ze $bookmark->bookmark = 'home', a zatem getContent() includuje stronę home.php, problem w tym, że na stronie home.php nie moge wtedy korzystać z zmiennej $bookmark wyskakuje błąd że jest niezdefiniowana, a niestety jest mi potrzebna. Bardzo prosze o rade jak sobie z tym poradzić bez przebudowy całej strony Pozdrawiam Serdecznie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:29 |