![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Jestem poczatkujacym. Mam problem z baza danych. Utworzylem ja w mysql- tu nie bylo problemow. Zaczynaja sie one jak łącze tą bazę z PHP. A mianowicie chcem zrobić dodawanie, usuwanie, wyszukiwanie z tej bazy za pomocą interfesju graficznego wykorzystując do tego własnie PHP, z którym nie miałem zbyt duzo do czynienia. Zrobiłem już dodawanie do bazy. Ale mam problem z kasowaniem jakiegoś rekordu. Oto skrypty html i php.
usun.php
Jesli chodzi o usera, hasło itd wszytsko jest ok. Natomiast po wykonaniu operacji pojawia mi sie taki komunikat: "; } else { $connection = @mysql_connect("localhost", "", "") or die("Brak lacznosci"); $db_name = "serwis"; mysql_select_db($db_name, $connection); $sql = "delete from dodaj_serwis where nazwa_serwisu = \"$Nazwa_serwisu\""; $result = @mysql_query($sql, $connection) or die("Zapytanie chybione"); if ($result) { echo mysql_affected_rows()." rekordow skasowanych"; } } ?> Czyli wyświetla mi cały skrypt usun.php Jak ktoś wie gdzie jest błąd to proszę o pomoc. Dzięki. EDIT: moderacja - dodano tago BBcode |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 70 Dołączył: 13.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ten kod masz w pliku z rozszerzeniem .php ?
Ten post edytował EarthCitizen 29.01.2009, 12:31:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 2 Dołączył: 28.01.2009 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a masz jakąś metodę do odbierania danych z formularza ?
Po co podajesz $connection do funkcji mysql_query ? zamiast
zrób
to pozwoli Ci odczytać poprawny komunikat błędu. i zapytanie skonstruuj tak: $sql = "DELETE FROM dodaj_serwis WHERE nazwa_serwisu = '$_POST[nazwa_serwisu]' LIMIT 1"; Pozdrawiam, Kamil Jura -------------------- Agencja Interaktywna ENERO - Strony www, reklama, identyfikacja wizualna - www.enero.com.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
znacznik otwierający kod php to
<?php a nie <? a jeżeli i tutaj nie dodasz do kodu PHP odpowiednich znaczników BBcode, to poleci drugie ostrzeżenie... aż strach pomyśleć, co nastąpi po trzecim ostrzeżeniu... -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ok zrobiłem jak pisaliście. poprawiłem błedy, ale efekt jest dalej taki sam jak był, czyli pojawia mi sie cały skrytp usun.php. Ktos pisal, ze moge miec zle skonfigurowany serwer. korzystam z Krasnala lub WampServer. One z tego co wiem, same już konfigurują wszystko. Normalnie otwieraja mi sie strony localhost, phpinfo() itd. Co tu może byc nie tak?? O to poprawiony skrypt (moga byc jeszcze jakies bledy):
rezultat po wcisnieciu "KASUJ" jest, jak napisalem wyzej, taki sam jak byl wczesniej. EDIT: moderacja - dodano tagi BBcode |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 32 Dołączył: 3.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używaj znaczników BBCODE! nic tu nie widać....
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podobnie jak w innym temacie - prośba o dodanie tagów BBcode została zignorowana. Zamykam temat. Reklamacja na PW.
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:14 |