![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 2 Dołączył: 13.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem. Uploaduje plik na serwer po uprzednim stworzeniu katalogu z atrybutami 777. Niestety plik sie nie przenosi i nie mam pojecia dlaczego.
Jeżeli natomiast usunę $nazwaGrupy zrobię tak:
to plik już się przenosi. Sprawdzałem, $nazwaGrupy jest poprawna. Jeżeli chce zmienić później atrubut jeszcze raz, żeby sprawdzić czy jest 777 to wyskakuje mi w TC informacja, że "nie mogę zmienić atrybutów zdalnych plików" Czy ktoś wie o co chodzi i jak rozwiązać ten problem? dzieki Ten post edytował piotrekk 29.01.2009, 11:18:12 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Troszkę niewiadomych bo nadal nie wiem co to jest $nazwaGrupy ? Zobacz tak. ustaw
Może to coś da. Lepiej jak byś pokazał cały skrypt. Pozdrawiam Redelek Ten post edytował redelek 29.01.2009, 12:42:25 -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 2 Dołączył: 28.01.2009 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Umask działa chyba na podstawie różnicy liczb, a nie że jak ustawisz umask na 0777 to katalog będzie mieć 0777. Tak jest w manualu napisane.
-------------------- Agencja Interaktywna ENERO - Strony www, reklama, identyfikacja wizualna - www.enero.com.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 2 Dołączył: 13.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak zmienię umask na taki jak pokazałeś to w ogóle nie działa( do redelek). W chwili obecnej tworzony jest katalog ale upload do niego nie działa. Wyskakuje mi w TC ze jest to zdalny katalog i nie mam mozliwości nawet zmienienia do niego atrybutow. Jezeli usune $nazwaGrupy i stworze sam katalog z atr. 777 bez skryptu to moge do niego normalnie wszystko wrzucic, dlatego wydaje mi sie, że chodzi o wlasnie o to zeby katalog $nazwaGrupy miał inne niż "zdalny" własciwosci. Zamiast robić to mkdir trzeba bylo wykonać to:
Ten post edytował piotrekk 29.01.2009, 11:52:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:16 |