![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takiego xml'a:
Chcę odczytać dane i wpisać je do tablicy, załóżmy tablica 1 i tablica 2. 1. Jak określić ilość <item> w <items>? 2. Jak odwołać się do konkretnego <item>? document.getElementByTagName("item")[0].child...? ![]() pzdr -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Jak określić ilość <item> w <items>? 2. Jak odwołać się do konkretnego <item>? document.getElementByTagName("item")[0].child...? ![]() ad 1:
nie testowałem, ale powinno zadziałać więcej na getElementsByTagName ad 2: nie getElementByTagName a getElementsByTagName pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie
![]() Teraz tylko mnie upewnij, czy takie odwołanie jest poprawne: xmlDoc.getElementsByTagName("items")[0].getElementsByTagName("id")[i].firstChild.data i - kolejny numer (pętla) Ten post edytował KCG 28.01.2009, 22:58:57 -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:39 |