![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 23.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ma swojej stronie mam możliwość wysyłania maila przez internatutów, chciałbym wstawić powszechnie znany patent chroniący przez atakiem automatów wysyłających złośliwie duże ilości maile. Miannowicie pole: przepisz kod z obrazka.
Jak to zrobić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
kurcze.... poczytaj o CAPTCHA a dowiesz sie jak to zrobic. Znajdziesz tez mase kodow
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 293 Pomógł: 4 Dołączył: 28.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja polecam TO:
http://recaptcha.net/learnmore.html Do mniej ważnych spraw używam http://www.phpcaptcha.org/ ale do tych ważniejszych czyli rejestracja, to jednak polecam http://recaptcha.net/learnmore.html moim zdaniem jest trudniejsze, a co za tym idzie bardziej efektowne. Jak pobierzesz kod recaptacha, to masz przykłady implementacji. wliczając w to aplikacje oparte na PHP, więc swój formularz zabezpieczysz w ciągu nie wiem, maksymalnie 10 minut ?. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 20 Dołączył: 15.11.2006 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ukryte pole + sprawdzenie czy automat wstawił tam jakąś wartość nie wystarczy ?
Pytam, ponieważ strasznie nie lubię tego typu zabezp. Często są bardziej uciążliwe dla użytkownika niż dla bota ... -------------------- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 23.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem zaimplementować CAPCHA do swojego formularza ale poległem:
Caly czas mam komunikat: Notice: Undefined index: captcha in D:\wamp\www\kontakt.php on line 46 może źle zrozumiałem instrukcję: http://www.encaps.net/software/php-captcha/ Nie wiem... gdzie robię błąd?
Ukryte pole + sprawdzenie czy automat wstawił tam jakąś wartość nie wystarczy ? Pytam, ponieważ strasznie nie lubię tego typu zabezp. Często są bardziej uciążliwe dla użytkownika niż dla bota ... w stylu hidden do formularza....? Ale nierozumiem. Czy uzytkownk musiałby zawsze wpisywać wartość tego pola żeby wysłać maila? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 293 Pomógł: 4 Dołączył: 28.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1)
Uruchom obsługę sesji na początku skryptu .
To bym dał od razu pod,
Jeżeli jest poprawna -> wyślij mail, jeżeli NIE -> wywal komunikat. Zabezpieczenie kolegi, przypomina raczej ochronę przed csrf. Biblioteką curla, można rozłożyć takie zabezpieczenie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
tak zrobiłem i nie bangla
![]() |
|
|
![]()
|
|
Głupio że się muszę o to pytać, ale co wypluwa...
I pokaż w którym miejscu masz ten ERROR. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
23 wiersz w zamieszczonym przeze mnie kodzie (23 wiersz w bbcode)
komunikat zamieściłem w poprzednim poście ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A czy Ty prawidłowo startujesz sesję? I we wszystkich plikach?
Daj gdzieś var_dump" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual na tablicę sesyjną; sprawdź, czy wszędzie są takie same identyfikatory (odpowiednie ciacho w przeglądarce). -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:22 |