![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, mam problem mianowicie alert który wyskakuje po nie wypełnieniu jakiegoś pola na
http://74.54.249.87/cusek/kokon/index.php?strona=kalkulator jest poprawy tylko otwiera on się po przeładowaniu strony jak zrobić aby nie przeładowywał strony? Kod: http://www.nopaste.pl/99h |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 6 Dołączył: 14.01.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ekspertem od javyscript nie jestem i unikam jej, ale tak na pierwszy rzut oka to wszystko ladujesz w wielkiego ifa
a "wyjatek" masz taki wydaje mi się że chcesz zrobić coś takiego co jest opisane tu: http://www.yourhtmlsource.com/javascript/formvalidation.html może by sie przydalo i to: http://www.javascript-coder.com/html-form/...alidation.phtml -------------------- "zycia nie mierzy sie liczba oddechow,
ale liczba chwil, ktore zapieraja dech w piersi" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mógłbyś mi to jakoś poprawić bo ja wogóle się gubie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robisz cos takiego
Przyklad dzialania tutaj http://www.gc.boo.pl/test.php |
|
|
![]()
|
|
tak tylko jak to teraz wmontować w tamtego php?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O bosz normalnie do <form
Dodajesz onsubmit='return sprawdz(this)' Potem pod formularzem
Gdzie Kod if (frm.nr.value==\"\") { alert(\"Podaj nr\"); return false; } złóży do prawdzenie jednego pola przy czym Kod frm.nr.value==\"\") po frm podajesz nazwe pola i dodajesz to tyle razy ile chcesz pól w formurzu sprawdzać np.
Łatwiej wytłumaczyć nie umiem. Ten post edytował kefirek 28.01.2009, 11:27:54 |
|
|
![]()
|
|
ten sposób mi nie odpowiada, dlatego że on będzie sprawdzał każde pole i każdy błąd inna etykieta, ten alert który ja dostaje jest dobry ale odświeża stronę da się to jakoś przerobić?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@cusek to zamiast walic za kazdym razem alerta to zrob jednego zbiorczego. No wysil sie chlopie.... dostalek kod co dziala git, wystarczy ze dopasujesz sobie
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
O bosz w czym problem zrób tak będzie sprawdzać wszystkie naraz
Ten post edytował kefirek 28.01.2009, 11:47:19 |
|
|
![]()
|
|
jestem w tym słaby więc proszę mnie tak nie gnoić:) obiecuje naukę po skończeniu tej strony.
Wkleiłem to tak Kod // zmienna $header zawiera przede wszystkim adres zwrotny $header = "From: $_POST[imie] <$_POST[email]>"; //zmienna $temat w której bêdzie zawartoœæ tematu wiadomoœci $temat = "Formularz obliczenia składki od $_POST[imie], $_POST[email]"; // funkcja mail() za pomocą której wiadomoœæ zostanie wys³ana @mail("cusek92@gmail.com",$temat, $message, $header) or die('</br>Nie udało się obliczyć składki powiadom administratora serwisu<br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/>'); [b] echo "<script type='text/javascript'> function sprawdz(frm) { if (frm.nr.value==\"\" || frm.nazwa.value==\"\") { alert(\"Wypelnij wszystkie pola\"); return false; } } </script>\n";[/b] echo "<div align=\"center\"><strong><br/>Dane zostały wysłane do naszego agenta, który skontaktuje się z Tobš z gotowš ofertš.<br/></br><br/>Jednak już teraz wiesz że twoja składka wynosić będzie:</br><br/>Xzł przy 6 miesišcach,<br/><br/>xzł przy 12 miesišcach.<br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/></strong></div>"; i po kliknięciu "dalej" dostaje pustą stronę. Ten post edytował cusek 28.01.2009, 12:04:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat jestem w tym słaby więc proszę mnie tak nie gnoić:) obiecuje naukę po skończeniu tej strony. Trzeba było na odwrót zrobić. ![]() Mógłbyś używać innego bbcode, specjalnie dla PHP, bo ciężko kod czytać. A co do problemu: Cytat jest poprawy tylko otwiera on się po przeładowaniu strony jak zrobić aby nie przeładowywał strony? Nie masz na tamtej stronie funkcji sprawdz; czasem popatrz, co pluje konsola błędów przeglądarki. Ad. pustej strony: wywal małpiszona sprzed mail" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual; najlepiej zapomnij o jego istnieniu i błędy łap przez własny handler, bo z zoo w kodzie baboli nie znajdziesz. ![]() Użyj jakiegoś porządnego IDE do PHP, aby Ci składnię sprawdził, bo na bank gdzieś masz błąd w składni. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:52 |