Witam mam nastepujacy kod
wyburpyt.php
<?php $link = mysql_connect("localhost", "maestro", "13456") or die('Blad: Nie mozna polaczy´c z MySQL!');
mysql_select_db("test2") or die('Blad: Nie mozna wybraz bazy danych!');
$zapytanie = mysql_query ("SELECT id FROM test where 1");
?>
<form action="usun.php" method="post"> <option value="0">Wybierz Pytanie
<?php while($option = mysql_fetch_assoc($zapytanie)) {
echo '<option value="'.$option['id'].'">'.$option['id'].'
</option>';
}
?>
<input type="submit" value="usun" /> <form action="edycja.htm" method="post"> <input type="submit" value="edytuj"/>
tutaj nastepuje wybor pytania ktore chce edytowac nastepnie jak nacisne na przycisk "edytuj" przenosi mnie do formularza w ktorym powino pojawc sie pytanie do edycji a tak nie nastepuje o to kod
test.htm
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> <?php $db = lacz_bd();
$option = (int)$_POST['id'];
$pytanie = $_POST['pytanie'];
$odpa = $_POST['odpa'];
$odpb = $_POST['odpb'];
$odpc = $_POST['odpc'];
$prawidlowa = $_POST['prawidlowa'];
$prawidlowa1 = $_POST['prawidlowa1'];
$prawidlowa2 = $_POST['prawidlowa2'];
function lacz_bd()
{
$db = new mysqli('localhost','maestro','13456', 'test2');
if (! $db)
return false;
$db->autocommit(TRUE);
return $db;
$zapytanie = "select * from test where id='$option'";
}
?>
<textarea rows="4" cols="50" name=<?php echo $pytanie?> Odpowiedz:
<textarea rows="4" cols="50" name=<?php echo $odpa?> <input type="checkbox" name=<?php echo $prawidlowa;?>value="a" />Prawidłowa odpowedź
<textarea rows="4" cols="50" name=<?php echo $odpb;?> <input type="checkbox" name=<?php echo $prawidlowa1;?>value="b" />Prawidłowa odpowedź
<textarea rows="4" cols="50" name=<?php echo $odpc;?> <input type="checkbox" name=<?php echo $prawidlowa2;?> value="c" />Prawidłowa odpowedź
<input type="reset" name="Submit2" volue="Wyczyść">
Jesli mozna to prosze o pomoc w tym zagadnienu jak i rowniez jak zrobic update edytowanego pytania i jeszcze jak wyciagnac zaznaczenia prawidlowych odpowiedzi z bay dancy za pomoca checkbox Z gory dzieujeza odpowedz

Moze ktos mi pomoze bo bardzo mi na tym zalezy Prpsze
Ten post edytował maestro20 27.01.2009, 22:22:40