![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, napisałem formularz, który ma zostać wysłany na podany mail, funkcja mail działa poprawnie, sprawdzone na innym formularzu, niestey mail nie dochodzi(próbowałem na różnych) w takim wypadku domniemam że mam jakiś błąd ale jaki?
Drugi pytanie to dlaczego na formularzu kontaktowym, polskie znaki działają poprawnie w treści a w nadawcy i temacie nie? http://odsiebie.com/pokaz/1414821---6420.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
A testujesz skrypt lokalnie, czy na zdalnym serwerze z obsługą poczty ?
Bo jak lokalnie, to nie ma bata, żebyś coś wysłał "w eter" bez zainstalowanego serwera SMTP. Był juz niedawno taki wątek. Poszukaj. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt testowany jest na serwerze dedykowanym na którym funkcja mail działa poprawnie - sprawdziłem na formularzu kontaktowym, z którego maile dochodzą.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 234 Pomógł: 5 Dołączył: 26.01.2008 Skąd: Lutcza Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
// kod strasznie dziwnie napisany ^^ Ten post edytował Zmorcia 27.01.2009, 13:51:28 -------------------- POMOGŁEM ? Wciśnij "Pomógł" , dzięki !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Kod @mail("XXXXXXX@wp.pl","$temat","$message","$header") 1. Usuń cudzysłowy z $temat, $message i $header 2. wywal @ przed mail() i zobacz, jaki komunikat wyświetli. PS. Nie wstawiaj do f-cji zmiennych z $_POST bezpośrednio, przypisuj do jakiś zmiennych lokalnych skryptu i waliduj, waliduj, waliduj ![]() Jeszcze jedno: Kod $header = "<$_POST[email]>"; Polecam lekturę http://php.net/mail - odnośnie definiowania nagłówków wiadomości pocztowych zgodnycg z RFC-2822 Ten post edytował blooregard 27.01.2009, 14:02:23 -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Dalej to nie to
Aktualny kod: http://odsiebie.com/pokaz/1415516---259a.html Mógłby ktoś poprawić ten formularz i sprawdzić u siebie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Dalej to nie to A czy dostajesz jakikolwiek błąd? PS. Zamiast uploaderni korzystaj z serwisów specjalnie przeznaczonych do wklejania listingów, np: nopaste.pl, czy phpfi.com. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Nie, nie dostaje błędów, otrzymuje tekst który powinien być przy poprawnym wysłaniu emaila.
/Poradziłem sobie dzięki:) Ten post edytował cusek 27.01.2009, 19:59:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:50 |