![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ,
nie mogę sobie z tym poradzić , wałkuję przykłąd z ajaxa , ale nie mogę tego zrzumiec , na formularzu mam dwa pola select , do jednego normalnie pobieram dane z bazy , a w drugim chcę wyświetlić do wyboru dane z bazy zależnymi od wyboru w pierwszym select. Nie mogę zrozumieć na jakiej zasadzie działa te rzwiązanie z ajaxem , więc pomyślełm że zrobie to w taki sposób że wyślę dane z pierwszego selecta do tego samego fromularza , i odbiorę w drugim select , ale jak zrobić aby tą całość przesłać submit-em , do inn ego skryptu ?. to jest ten przykład
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 20 Dołączył: 15.11.2006 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz pobierać dane asynchronicznie przy wyborze opcji z pierwszego selecta. Żeby lepiej Tobie to zobrazować dołączam link:
http://remysharp.com/2007/01/20/auto-popul...ng-jquery-ajax/ -------------------- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:48 |