![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki skrypcik do logowania ale cos nie działa, wyswietla się komunikat ze "nie mozna wykonac zapytania". Calosc polega na tym ze jak sie ktos zaloguje to wysylane jest zapytanie do bazy jaki jest nr id dla danego loginu i hasla, jesli id bedzie wieksze od 0 to znaczy ze taki uzytkownik jest a jak nie to go nie ma, tylko nie wiem jak pobrać to id
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
po pierwsze: po `id` przecinek jest zbedny i masz blad zapytania.
po drugie: na przyszlosc sam rozwiązuj takie problemy poprzez glupie echo mysql_error() http://nospor.pl/php-faq-n29.html#faq-6 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ja zwykle robię tak, że wyświetlam sobie zapytanie (w twoim przypadku echo $zapytanie) i to co wyświetli przeglądarka wklejam w phpmyAdmin zakładka SQL. Po pierwsze od razu widać, czy jest prawidłowo wygenerowane zapytanie a po drugie dużo łatwiej znaleźć przyczynę i poprawić takie zapytanie. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 20:06 |