![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z edytorem Xinha, który nie działa pod IE6 oraz IE7, natomiast pod FF, Operą itd. wszystko hula. Po paru eksperymentach ustaliłem, iż w kodzie: CODE xinha_init = null; alert("Pierwszy!"); xinha_init = xinha_init ? xinha_init : function() { alert("Drugi!"); /* reszta kodu */ } IE nie wchodzi w ogóle w nawiasy wąsy, ponieważ nie wyświetla drugiego alertu. Próbowałem zamianę konstrukcji z "?" i ":" na if - raczej z ciekawości, jak się zachowa - ale to nie to. Ma ktoś jakiś pomysł? -------------------- *&%$&%@^#$
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat IE nie wchodzi w ogóle w nawiasy wąsy, ponieważ nie wyświetla drugiego alertu. Twoja dedukcja mój ty szerloku ( ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój błąd. Pod wąsami jest jeszcze:
CODE Xinha._addEvent(window,'load', xinha_init);
-------------------- *&%$&%@^#$
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
masz gdzies tę strone wystawioną?
ps: zainstaluj sobie debuggery pod IE, ktore wskazuja dokladnie w ktorej linii co jest nie tak -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Wystawioną mam, ale to jest w panelu administracyjnym.
Zobaczę, co debugger mi powie. Na razie dzięki za odzew. [EDIT] Javascript debbuger nic nie wykazuje. W sensie - błędu nie ma. Kiedy pomijałem całkiem warunek, zostawiając CODE xinha_init = function() { alert("I tak nie wyskoczę w IE."); /* etc. */ } To działo się tak samo. Ten post edytował The White River Kid 26.01.2009, 11:49:44 -------------------- *&%$&%@^#$
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Kiedy pomijałem całkiem warunek, zostawiając No dzialalo tak samo, bo kod ten zawsze deklaruje funkcje, gdyz xinha_init = null przed tym kodem ![]() Byc moze blad jest w tym: Xinha._addEvent(window,'load', xinha_init); ze nie jest dodawany event na onload. Ale nie wiem, nie znam tej calej xinhy. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Tylko dlaczego na normalnych przeglądarkach działa? Chyba liczyłem, że jest jakiś znany wyjątek dla rodziny IE.
-------------------- *&%$&%@^#$
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 22:39 |