![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam banner we flash, i chce zrobić żeby po kliknięciu na niego przekierował na stronę główna.
<td width="580" rowspan="2" align="left"><a href="index.html"> <object type="application/x-shockwave-flash" data="banner.swf" width="450" height="100"> <param name="movie" value="http://www.cqshop.pl/katalog/banner.swf" /> </object> </a></td> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zrobisz tego w HTML używając <a>. Musisz w animacji Flash zrobić przezroczysty button na całą szerokość i wysokość animacji i nadać mu:
Kod on(release){ getUrl('adres.html', '_self', 'get'); } No chyba, że nie masz możliwości edycji animacji, to wtedy możesz posiłkować się JS - nadać rodzicowi animacji zdarzenie onclick(). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 1 Dołączył: 19.08.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tyle, że o ile się nie mylę to taki banner musi być opublikowany w wersji z as 2.0, bo w 3.0 chyba trzeba by było najpierw listenera dodać, ale mogę się mylić. Jak coś to pisz na pw do mnie to pomogę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:15 |