![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukałem tutaj ale nie znalazłem, a jak znalazłem to nie działające...
Potrzebuję Skryptu który blokuje adres IP w PHP i wtedy jak go zablokuje to nie można wejść na stronę ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poszukaj na forum tematu, w którym jest w jaki sposób zabezpiecza się sondy/ankiety
-------------------- :]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Przenoszę do działu Gotowe rozwiązania / Szukam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 12 Dołączył: 16.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znaczy chodzi ci o skrypt czy kod? Nie rozumiem za bardzo... Ja polecam zrobić tak:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najprościej:
zrób sobie bazę danych i tam dodawaj zbanowane adresy ip (najlepiej MySQL, chociaż własna txt też może być) dodawać możesz je sobie możesz bezpośrednio przez zapytanie, ale możesz sobie zrobić własny Panel Admina dla frajdy ![]()
od strony technicznej: jako klucz w bazie zrób sobie pole IP, które ustaw na INT, i przekształcaj sobie każdy adres ip na int'a, dlaczego? szybciej i wydajniej ze strony MySQL a ponadto nie dodasz dwóch takich samych ip przez przypadek, a adres IP jest bardzo łatwo zamienić na int. Przykład: usuwasz kropki z adresu IP, choć to nie jest akurat najlepszy pomysł ![]() na stronie wykonujesz jedno zapytanie:
-------------------- :]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 06:13 |