![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam pytanie dotyczące typów plików.
Przykładowy skrypt sprawdza jaki jest to typ pliku. Jeżeli np będę wysyłać plik o rozszerzeniu .install to w jaki sposób określić, iż jest to plik nieropoznawany przez typ mime. Czy muszę po switch dać warunek if, który sprawdzi czy instrukcja case zwróciła pref_gd czy mogę to zrobić w instrukcji switch. Ten post edytował potreb 25.01.2009, 15:07:20 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Jeżeli np będę wysyłać plik o rozszerzeniu .install to w jaki sposób określić, iż jest to plik nieropoznawany przez typ mime. default? ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już nie piję
![]() Jeszcze jedno pytanie. Dlaczego skrypt traktuje ten plik aaa.xxx jako mime application/octet-stream ![]() ![]() Taki typ jak rar nie jest rozpoznawalny przez MIME, czy jest możliwość dodania MIME dla plików o rozszerzeniu .rar? Ten post edytował potreb 25.01.2009, 15:14:06 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Dlaczego skrypt traktuje ten plik aaa.xxx jako mime application/octet-stream A serwer stoi na Windows? ![]() Jest sposób, aby to obejść, ale wymagałoby to instalacji MSys i sprawdzania typu MIME przez port uniksowego polecenia file -bi. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Oskryptowanie będzie stało na Windows IIS, już znalazłem temat o dodawaniu konkretnych typów MIME.
Próbuje jeszcze przy uploadzie powywalać polskie znaki. Niestety dla utf-8 strtolower nie działa dobrze, dlatego robię poprzez str_replace: Niestety funkcja nie działa mi wcale. Jeżeli jest to ciąg znaków przypisany z innej zmiennej a nie z super globalnej wtedy jest dobrze. Ten post edytował potreb 25.01.2009, 16:35:34 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 15:19 |