![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 1 Dołączył: 16.06.2008 Skąd: Przechlewo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z wyświetleniem poprawnej godziny na mojej stronie. Ponieważ mój serwer znajduje się w USA tak więc wyświetlany czas jest przesunięty. Pytanie w jaki sposób wyświetlić godzinę przesuniętą o np. 2 lub 3 godziny wstecz. Próbowałem już kilku opcji ale jakoś mi nie idzie. Proszę o najdrobniejsze nawet wskazówki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował MateuszScirka 25.01.2009, 14:07:59 -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
może się przyda: http://museum.webcity.pl/webcity/artykuly.php/t/68
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod echo date('H:i:s',time()-2*60*60);
-------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Ponieważ mój serwer znajduje się w USA tak więc wyświetlany czas jest przesunięty. Pytanie w jaki sposób wyświetlić godzinę przesuniętą o np. 2 lub 3 godziny wstecz. A po co się tak męczyć? Nie lepiej przestawić strefę czasową przez date_default_timezone_set" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 1 Dołączył: 16.06.2008 Skąd: Przechlewo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety zarówno moje próby jak i podane przez was przykłady za każdym razem powtarzają ten sam błąd. Wyświetlają godzinę w formacie 12 godzinnym (sam nie wiem dlaczego, używam H dla wyświetlania formatu 24 godzinnego a nie h dla 12 godzinnego
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Może jakieś pomysły o co kaman ! setlocale" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. A kaman o to, że w USA korzysta się z formatu AM/PM. Ustaw locale na Polskę i będzie ok. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:38 |