![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem, skrypt który stworzyłem- nie działa( wogule nie wyświetla sie on na stronie ), chciałbym abyście mi doradzili co mam zrobić. ![]() Skrypt ten wrzuciłem na www.arcykxiii.cba.pl/skrypt2.php A oto kod: CODE <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> <html> <head> <title>dzielenie</title> <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> </head> <body> <form action="skrypt.php" method="POST"> 1 podstawa trapezu:<br> <input type="tekst" name="a"><br> 2 podstawa trapezu:<br> <input type="tekst" name="b"><br> wysokość trapezu:<br> <input type="tekst" name="h"><br> <input type="submit" value="policz!"> </form> <?php $a=$_POST['a']; $b=$_POST['b']; $h=$_POST['h']; if=($a>0){ if=($b>0){ if=($h>0){ $w=$a+$b; $w2=$w/$h; $w3=$w2/2; echo "$w3"; } else{ echo"za krutka wysokość";} } else{ echo"za krutka podstawa 2";} } else{ echo"za krutka podstawa 1";} ?> </body> </html> Z góry dzięki. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 12 Dołączył: 30.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ten dział.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) Nazwałeś skrypt "skrypt2.php", wysyłasz dane na "skrypt.php".
Twój kod:
2) Kurs html. Szukaj tagu input i zobacz co jest nie tak (a gwarantuje że jest). Twój kod:
3) Nie sprawdzasz czy przesłano jakieś zmienne i odwołujesz się do nich. Twój kod:
Cały kod (php) proponuję wrzucić w ifa (ze względu na powyższe):
4) I na koniec najlepszy "kwiatek" (manual if), który wywoła ci Parse error w php. Twój kod:
Tyle na razie zauważyłem. PS "w ogóle", "krótki" Edit: literówka w kodzie (moim) ![]() Ten post edytował ziqzaq 25.01.2009, 10:24:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dzięki za uwagi, popracuje troche i może coś zdziałam
![]() POpracowałem na moim skrypcikiem i owoc pracy jest widoczny ![]() www.arcykxiii.cba.pl Trapez.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 463 Pomógł: 49 Dołączył: 27.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenoszę i opatruję odpowiednim tagiem.
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Już poprawiłem te inputy, dziekuje za pomoc
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:41 |