![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 1 Dołączył: 29.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Potrzebuje napisać wyrażenie regularne,do funkcji preg_match, pobierające zawartość znacznika html wraz z podznacznikami. Wewnątrz tego znacznika, nie ma już znaczników tego samego typu. Powiedzmy, że mam taki kod: !-- pozostały kod html Szukałem w googlach, ale bez efektu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli jest to poprawny dokument XML (np. XHTML) możesz skorzystać np. z simplexml" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 1 Dołączył: 29.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wolałbym wyrażenie regularne.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pisane z palca u znajomego więc nie sprawdzę tego na localhoście ale coś w ten deseń (gdzie w zmienną $text musisz załądować kod):
Kod preg_match('/<znacznik>(.*)<\/znacznik>/', $text, $matches);
echo $matches[1]; -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Nie za bardzo o to chodzi. Wspomnę, że w wyrażeniach nie jestem nowicjuszem. Do tego pasują ciągi:
Kod <div>fdsfsdfsdf</div> jak i Kod <div>fdsfsdfsdfds<div><div>sdfsdfdsfdsf</div> Bardziej mi chodzi o coś takiego <div> { Wszystko oprócz '</div>' } </div> Ten post edytował gizmoo 24.01.2009, 14:51:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 9 Dołączył: 22.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod preg_match('/<znacznik>(.*?)<\/znacznik>/', $text, $matches); ew. dodać flagę s, żeby ignorował /n Kod preg_match('/<znacznik>(.*?)<\/znacznik>/s', $text, $matches);
|
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki. O to chodziło
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 02:27 |