![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 2 Dołączył: 30.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dane w pliku zapisują mi się w takiej postaci :
I teraz chcialbym żeby nazwa pliku byla wczytywana do jednej komórki a rozmiar pliku do drugiej. Z pomocą może przyjść funkcja split("Rozmiar:",$old) tylko w jaki sposób je pozniej odzielnie wczytac do komórek konkretnych. Trochę pogmatwane, ale chyba wiecie o o co chodzi:P -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A czemu zapisujesz to w takim dziwnym formacie...?
Cytat Z pomocą może przyjść funkcja split("Rozmiar:",$old) tylko w jaki sposób je pozniej odzielnie wczytac do komórek konkretnych. A czy dział o tablicach w manualu przeczytałeś? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 2 Dołączył: 30.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W złym formacie ? to jak dane należy zapisać by później łatwo je wczytać?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat to jak dane należy zapisać by później łatwo je wczytać? No np. dane||dane i potem wszystko ładnie explode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manualm obrabiasz. W sumie wyjdzie na to samo, ale jeśli będziesz chciał zmienić format linków, to będzie o kilka operacji mniej do wykonania. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
To zrobiłem za pomocą explode, ale wczytuje mi tylko pierwszy zapis i dalej nie czyta a użyłem pętli:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat ale wczytuje mi tylko pierwszy zapis i dalej nie czyta a użyłem pętli: Bo file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual rozdziela na linie wg znaku końca linii (\n), a nie <br/>. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
No to użyłem file_get_contents, ale też nie działa
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Pokaż, jak próbowałeś, co konkretnie nie działa.
file_get_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Ci nie rozdzieli, jak coś. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Nie nie za pomocą file_get_contents próbowałem pobrać dane z pliku bo mowiłeś ze file tylko czyta do pewnego znaku
oto kod
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Najpierw musisz podzielić ten plik na linie, a Ty tego nie robisz.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
To już nie wiem jak daj jakiś przykład albo cos żebym się miał gdzie zahaczyć.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Ten sposób też nie działa już próbowałem wcześniej:(.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Pokaż, jak próbowałeś. Trzeba połączyć tę funkcję, którą podlinkowałem z explode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manualm.
|
|
![]()
|
|
Oto cały kod:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Widać, jak uważnie czytasz, co ja piszę: Bo file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual rozdziela na linie wg znaku końca linii (\n), a nie <br/>. Nie bez powodu zalinkowałem do funkcji z komentarza manuala PHP. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Słuchaj nie znam sie na tym po za tym nie umiem angielskiego ile postów nabiłem a mógłeś po prostu napisać ten przykład i by było po kłopocie:/
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Na tym forum nie dajemy gotowców. Przynajmniej ja nie daję. Wywal mi licznik postów, a i tak Ci nie dam gotowca.
Cytat Słuchaj nie znam sie na tym po za tym nie umiem angielskiego
|
|
![]()
|
|
Ehhh..... dobra będę musiał sam dojść do tego bo mi nikt nie pomoże:( ale czytałem twoje portfolio i muszę powiedzieć, że mi zaimponowałeś
![]() Dobra udało mi się zrobić żeby wypisywało tą nazwę, ale nadal wypisuje tylko z pierwszego wpisu
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
fgets" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual rozdziela linie wg "\n", czyli znaku nowej linii, którego w Twoim pliku NIE MA, co już Ci zasygnalizowałem: ale Ty dalej swoje ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 21:46 |