![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam kilka problemów. Oczywiście przeglądałem manuala i google jednak dla pewności wolę się zapytać ponieważ pracuję nad dość poważnym projetktem. A więc tak:
1. Chciałbym aby po zalogowaniu sesja trwała np. 10 min po tym czasie (następuje wylogowanie) należy się zalogować ponownie. (wiem że trzeba użyć COOKIES ale może pokażecie mi to w kodzie) 2. Chciałbym aby gdy ktoś beźmie po zalogowaniu "WSTECZ" w przeglądarce i przeniesie go do panelu logowanie to po naciśnięciu "PONÓW" w przeglądarce nie powrócił do strefy dla zalogowanych tylko musiał się ponownie zalogować. 3. Szukam także najlepszych sposobów na zabezpieczenie skryptu logowania pod względem bezpieczeństwa Pozdrawiam -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bezpieczeństwo sesji warto poczytać a znajdziesz odpowiedź na wszystkie pytania
-------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki bardzo przyda sie. A co z p unktem 1?
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat 1. Chciałbym aby po zalogowaniu sesja trwała np. 10 min po tym czasie (następuje wylogowanie) należy się zalogować ponownie. (wiem że trzeba użyć COOKIES ale może pokażecie mi to w kodzie) session_set_cookie_params" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
a może moglbys podac jakis przyklad uzycia, kod bo manual jest ubogi jezeli o to chodzi i nie tlumaczy zbyt wiele. Np zeby trzymal sesje do czasu wylaczenia przegladarki lub np 5 min po wyjsciu ze strony. pozdrawiam
Ten post edytował MateuszScirka 24.01.2009, 09:20:16 -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Przecież wszystko jest w manualu, jak ubogi?
Wystarczy Ci lista parametrów, niczego więcej nie trzeba. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Ok rozumiem ale jak te parmetry podać. W minutach, sekundach.
Kod void session_set_cookie_params ( int $czas_życia [, string $ścieżka [, string $domena [, bool $bezpieczne ]]] ) Chyba wielu poczatkujacych przyzna ze nie jest to zbyt zrozumiale.Pozdrawiam -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Czas dla ciastek ZAWSZE podaje się w sekundach.
Cytat Chyba wielu poczatkujacych przyzna ze nie jest to zbyt zrozumiale.Pozdrawiam Chyba wielu początkujących nie przyzna, że nie chce się poklikać po manualu: Cytat session.cookie_lifetime specifies the lifetime of the cookie in seconds which is sent to the browser.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 20:36 |