![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak wyglądają tablice superglobalne, bo
Kod $_POST['ksz[]'] nie bardzo działa ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaz kod, powiedz cos wiecej, co chcesz zrobic, samo $_POST['ksz[]'] nic Ci nie da.
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod (w tablicy $ksz jest wartość 1) i nie wiem czemu, ale zawsze mam zaznaczoną poniższą komórkę (nawet jak tej wartości nie ma)
Kod if($_POST['ksz']=="1"){
echo "<input type=\"checkbox\" name=\"ksz[]\" value=\"1\" />Kupię<br/>"; }else{ echo "<input type=\"checkbox\" checked=\"checked\" name=\"ksz[]\" value=\"1\" />Kupię<br/>"; } -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie nazwa to nazwa pola z formualrza Po kiego te cudzysłowia przed i po? autor: Jeżeli przesyłasz tablicę POST'em to wpisujesz samą nazwę tablicy w $_POST, np. $_POST['nazwa']. Cała ta $_POST['nazwa'] też jest tablicą, dzięki czemu możesz odnosić się do niej jako tablicy wielowymiarowej, np. $_POST['nazwa'][0] itd... Mam taki kod (w tablicy $ksz jest wartość 1) i nie wiem czemu, ale zawsze mam zaznaczoną poniższą komórkę (nawet jak tej wartości nie ma) Kod if($_POST['ksz']=="1"){ echo "<input type=\"checkbox\" name=\"ksz[]\" value=\"1\" />Kupię<br/>"; }else{ echo "<input type=\"checkbox\" checked=\"checked\" name=\"ksz[]\" value=\"1\" />Kupię<br/>"; } Noi by się zgadzało? skoro nie ma tej wartości, to wykonywana jest część else -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 08:34 |